Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Openbaar vervoer in Itteren

Openbaar vervoer in Itteren

Openbaar vervoer in Itteren

Na de EBAD, Stadsbus Maastricht en Veolia zal het openbaar vervoer in Itteren na 11 december 2016 verzorgd worden door Arriva. Op die dag neemt Arriva namelijk de uitvoering van het openbaar vervoer per bus (stads- en streeklijnen) en de stoptreindiensten in heel Limburg voor haar rekening. Arriva heeft hiervoor voor een periode van 15 jaar een concessie verleend gekregen door de Provincie Limburg. De Provincie is namelijk opdrachtgever voor het openbaar vervoer in Limburg, met uitzondering van de NS-treindiensten.

De basis voor het nieuwe lijnennet van Arriva is: duidelijkheid, snelheid en gericht op de vraag. Dat wil zeggen dat Arriva alleen rijdt wanneer dat nodig is (geen grote lege bussen meer) en snelle routes naar knooppunten zoals trein- en busstations waar vervolgens, indien nodig, snel en comfortabel overgestapt kan worden.

Wat betekent dit nu voor het voorzieningenniveau in Itteren?

Snel naar knooppunten wil voor Itteren b.v. zeggen dat niet meer via Limmel gereden zal worden. Vanaf Borgharen rijdt de bus via de Borgharenweg direct naar Maastricht station. Dat scheelt niet alleen in tijd maar ook in prijs. Voor reizigers met bestemming Maastricht is het rijden via Limmel een nodeloze omweg die ook nog eens extra geld kost omdat tegenwoordig met de ov-chipkaart afgerekend wordt op basis van de afgelegde afstand.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Natuur & milieu

De bloembakken hangen

Janneke Maessen heeft eind vorig jaar via de burgerbegroting geld gevraagd om bloembakken aan de lantaarnpalen te laten hangen voor de komende drie jaren. En

Lees verder »