Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Opening mini-museum Kasteel Limbricht

Soms krijgen we persberichten door die we u graag door willen geven. Dit is er zo een:

Kasteel Limbricht opent een historische podcast met mini museum elementen (werktitel ”audio tour”). Tijdens de audiotour worden bezoekers meegenomen op een boeiende reis door de vele verhalen en legendes die zich in en om het kasteel hebben afgespeeld. Denk hierbij aan de verhalen van belegeringen, adelijke heren en dames, een soldaat die twee keer stierf en het bijzondere verhaal van de vermeende laatste heks van Nederland, Entgen Luijten. De audiotour, welke zich afspeelt rond- en in het kasteel, is geen opsomming van jaargetallen maar bestaat uit meeslepende verhalen welke een verfrissend inzicht in de geschiedenis van Kasteel Limbricht bieden.
De audiotour wordt gecombineerd met een uitgebreide schervententoonstelling die de archeologische vondsten in de buurt van het kasteel welke Werkgroep Archeologie Sittard de afgelopen decennia hebben verzameld. 
Binnenkort opent zowel de audiotour als de tentoonstelling voor het publiek, houd de website van Landgoed Kasteel Limbricht in de gaten voor meer informatie. 
Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking tussen Landgoed Kasteel Limbricht, de Werkgroep Archeologie Sittard en Stichting Kasteel Limbricht.
Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Natuur & milieu

De bloembakken hangen

Janneke Maessen heeft eind vorig jaar via de burgerbegroting geld gevraagd om bloembakken aan de lantaarnpalen te laten hangen voor de komende drie jaren. En

Lees verder »