Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Vanaf 28 juli puinruimen langs de Maas

Bij alle nattigheid hebben we de naam van Angela en haar vrijwilligers diverse keren gehoord. Naar aanleiding van de berichtgeving van Rijkswaterstaat om niet “zo maar” te gaan puinruimen geeft Angela aan:

We gaan alleen ruimen op de hoge en droge plekken. Per week bekijk we de situatie waar er geruimd kan worden. Veiligheid staat natuurlijk voorop en we ruimen alleen in die gebieden, waar de ondergrond stevig en vast is. Verder krijgen de mensen die komen ruimen nog extra instructies. Het wordt pas gevaarlijk als er onervaren mensen gaan ruimen in het gebied zonder begeleiding.

Mede-organisator Frank Terwindt geeft daarnaast aan:

Ik heb net via IVN vernomen dat alle openbare gronden vanaf vandaag opgeruimd kunnen worden en RWS het afval afvoeren gaat faciliteren. Daarover volgt vandaag nog een instructie.

Angéla en ik stellen een lijstje op voor de nu startende “ramp-opruim-acties” van onze eigen vrijwilligersgroep. (Start volgende week woensdag.)  Het gaat daarbij specifiek over veiligheidsaspecten. Voor alle overstroomde gebieden met afval  tezamen, wordt nu door IVN, in samenwerking met Maas (Cleanup) projectgroepen (waarin terreinbeheerders als RWS en SBB) een uniforme aanpak voorbereid waarbij in fases, steeds meer gedecentraliseerd en begeleid, vrijwilligers aangemoedigd worden om zelf aan de gang te gaan.

Zij hebben alweer nieuwe data gepland. Zin om mee te doen? Mail Angela even.

Vanaf volgende week woensdagochtend 28 juli, gaat er weer wekelijks geruimd worden aan de Maas.
We werken van 9.00 uur tot 12.00 uur, met koffiepauze. Er zijn handschoenen, zakken en knijpers.

Wie mee wil doen, graag even opgeven bij: amoberts@kpnmail.nl. Dit ook i.v.m de verzamelplek, aantal deelnemers voor de koffie en infodeling.

Voor diegenen die alleen op zaterdagochtend kunnen, wordt op zaterdag 18 september de Maas-clean-up georganiseerd, waar wij ook aan mee doen.

Groeten, Angela

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...