Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Overlast in het natuurgebied bij de Maas

Via de provinciaal adviseur van Staatsbosbeheer kregen we te horen dat er klachten zijn over de gebruikers van het natuurgebied van Itteren en Borgharen. Uiteraard weten we dat in het Grensmaas natuurgebied de honden aan de lijn moeten maar er gebeurt nog veel meer:

Er zijn zorgen over de toename van nachtelijk verblijf van recreanten en vissers in het gebied, over achterblijvend afval en over diverse recreatieve activiteiten die niet goed passen in natuurgebied. Die ontwikkeling zien we vooral langs de oevers van het gebied. In het belang van eenduidigheid in toegangsregels en de toepassing daarvan gaat Staatsbosbeheer in overleg treden met RWS. Rijkswaterstaat is nu aangrenzend beheerder van de laagste zones van het Grensmaasprojectgebied (zomerbed, stroomgeulverbredingen). Ook hier kan Staatsbosbeheer handhavend optreden.

Dat betekent dus dat de overtreders (loslopende honden, nachtelijk verblijf, afval dumpen etc.) een bekeuring kunnen krijgen. De adviseur geeft verder nog aan:

De handhavingscapaciteit (boa’s Staatsbosbeheer) is ondertussen op sterkte gebracht.

 

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Opkoopbescherming woningen

Via de gemeente hebben we informatie gekregen om het kopen van woningen voor starters en mensen met middeninkomens eerlijker te maken. Het gaat om woningen

Lees verder »