Dossiers

Overlast recreatievijver

Overlast recreatievijverWaar we verleden jaar al bang voor waren is uitgekomen. De vijver trekt ongenode gasten die daar van alles uitspoken wat het daglicht niet kan verdragen. We doelen dan met name op mensen die daar kamperen, drugs gebruiken (met name lachgas), vuur stoken en wat nog het meest ergerlijke is: een hoop rotzooi achterlaten (zie foto).

We krijgen regelmatig klachten en opmerkingen hierover en iedere keer worden deze doorgestuurd naar de wijkagent of team handhaving. Ook is e.e.a. bekend bij Consortium Grensmaas, de beheerder van het terrein. Consortium heeft inmiddels sloten laten aanbrengen bij de toegangshekken maar dat heeft vooralsnog niet tot vermindering van de overlast geleid.

De politie laat steevast weten dat er bij hun geen meldingen binnenkomen van inwoners en zonder meldingen geen ingrepen. Dat laatste moet met een korreltje zout worden genomen want tegelijkertijd geeft men aan dat de overlast van o.a. hangjongeren in Maastricht vele malen groter is en dat Itteren op dit moment geen prioriteit heeft. Meldingen komen overigens meestal te laat als de ongewenste ‘bezoekers’ al lang vertrokken zijn. Alleen bij acute klachten is men bereid te komen. Overigens wordt er inmiddels wel vaker gesurveilleerd. Meldingen van Dorpsraad zijn dus niet helemaal voor niks geweest.

Toch vraagt de politie zaken rechtstreeks te blijven melden zodat men enig idee krijgt van de omvang van de problematiek.

De Dorpsraad gunt de jeugd haar pleziertjes. Dat men lachgas gebruikt is niet verstandig, het middel is veel minder onschuldig dan het op het eerste oog lijkt, maar het is onverteerbaar dat men alle rommel laat liggen. Enerzijds doen dorpsgenoten iedere dag moeite om het dorp en omgeving een beetje schoon te houden en de jeugd maakt er vervolgens weer een zooitje van.

Dit is niet om te lachen. Of moeten we ook maar lachgas gaan gebruiken!