Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Partij voor de Dieren

Verbeter de wereld, om te beginnen in Maastricht!

Maastricht: de oudste en misschien wel ‘sjoenste’ stad van Nederland. Maar (nog) zeker niet de groenste! In vergelijking met andere middelgrote steden heeft Maastricht binnen de bebouwde kom relatief weinig groen. Maastrichtse gebieden waar ruimte is voor méér natuur staan onder druk door ongewenste plannen; bijvoorbeeld voor de bouw van megaloodsen. Dat moet anders en dat kan anders! Een gezonde leefomgeving is belangrijk voor álle bewoners van Maastricht: mens én dier. Daarom zeggen wij: Sjiek en Groen: samen doen!

Maastricht, de stad aan de kolkende Maas, kreeg afgelopen jaar te maken met de concrete effecten van klimaatverandering. Net als aangrenzende gebieden, kreeg onze stad te maken met hoogwater en overstromingsgevaar. Met gezamenlijke inzet konden we het tij keren en zoveel mogelijk schade voor mensen en dieren voorkomen. Samen zullen we ook de achterliggende oorzaken als klimaatverandering en natuurverlies het hoofd bieden!

Om de daarvoor noodzakelijke veranderingen te bereiken, is het nodig dat realisten die vasthouden aan hun idealen hun krachten bundelen. Juist in onze eigen woonomgeving, in en rond Maastricht en ook Itteren, kunnen we met vereende krachten het grote verschil maken.

Itteren kan een veel prettiger woonomgeving worden voor mens en dier, een gebied waarin we kunnen werken aan een groenere samenleving waarin alle inwoners zich thuis kunnen voelen.

Maastricht, een stad waar het algemeen belang het wint van commerciële belangen, een stad die ruimte biedt aan zowel huidige als komende generaties.

Actuele problemen, zoals de slechte luchtkwaliteit, het woningtekort, het te bouwen dierproefcentrum en de duurzame energietransitie, die op dit moment spelen in Maastricht en omgeving kunnen we samen oplossen. Vaak is het geen kwestie van geld maar vooral van politieke moed.

Waar auto’s staan kunnen geen kinderen spelen, waar tegels liggen kunnen geen bloemen bloeien, waar loodsen gebouwd worden kunnen geen mensen wonen of bomen geplant worden.

Partij voor de DierenOf jouw stem ertoe doet op 16 maart? Absoluut, alle kleine bee(s)tjes helpen. Ze kunnen de doorslag geven voor een veel fijner Itteren en Maastricht!

Team Partij voor de Dieren in Maastricht.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Rattenoverlast

Van de gemeente hebben we afgelopen jaar iedere maand een strip gekregen tegen rattenoverlast. Lewie de Rat was de stripfiguur. De rattenoverlast is nog niet

Lees verder »
Foto galerij

Nieuwjaarsreceptie

Op zondag 8 januari was er in de Aw Sjaol een Nieuwjaarsreceptie speciaal voor de vrijwilligers die Itteren rijk is. Vrijwilligers zijn het cement in

Lees verder »
Dorpsberichten

Winter 2022

Kerstmis 2022: het is groen en grijs buiten en (hopelijk) warm en gezellig binnen. Tijd om iets te lezen en dan zijn de Dorpsberichten een

Lees verder »