Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Plaatsing sluisdeur naar 27 november

Plaatsing sluisdeur naar 27 november

Plaatsing sluisdeur naar 27 november

Zondag 27 november wordt de nieuwe sluisdeur ingehangen tussen de betonnen kolossen die prijken boven het kanaal bij sluis Limmel. Besix en RijksWaterStaat hebben een nieuwtje want deze precisiewerkzaamheden kunt u vanaf uw eigen bank volgen.Klik hier op zondag en volg het geheel De organisatie laat ons weten:

Plaatsing uitgesteld door calamiteit

Oorspronkelijk was het inhangen gepland voor het weekend van 25 september. Helaas moesten we de plaatsing uitstellen, omdat de deur donderdag 22 september beschadigd raakte tijdens een aanvaring met de Scharbergbrug bij Elsloo.

Technische precisieklus sluitstuk nieuw keermiddel
De stalen hefdeur arriveert ook deze keer over het water en komt vrijdag 25 november aan in de Beatrixhaven. In dat weekend krijgt de sluisdeur zijn definitieve plek. Het inhangen van de hefdeur is een technische precisieklus én het sluitstuk van de bouw van het nieuwe keermiddel. Hierna volgt nog het plaatsen van installaties en testen hiervan. Pas als alles goed werkt, kan de sloop van het oude keermiddel beginnen.

Het bekijken waard!
Je bent op zondag 27 november tussen 14.00 en 18.00 uur van harte welkom om het inhangen van de stalen hefdeur op locatie te volgen (Ankerkade 198, Maastricht). Ook gezinsleden zijn van harte welkom! Speciaal voor deze mijlpaal wordt er een uitkijkpunt gemaakt. Overigens kan de nieuwe verkeersbrug het zicht op de werkzaamheden enigszins belemmeren. Dit is echter de enige veilige plek voor een uitkijkpunt.

Kom ook nu bij voorkeur te voet of op de fiets!
Of volg de het proces van aanvoeren over het water en het inhangen van de hefdeur via de Facebookpagina Nieuwe Keersluis Limmel.

NB. Bij slechte weersomstandigheden wordt het inhangen van de deur een week uitgesteld naar het weekend van 27 november of 4 december.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Natuur & milieu

De bloembakken hangen

Janneke Maessen heeft eind vorig jaar via de burgerbegroting geld gevraagd om bloembakken aan de lantaarnpalen te laten hangen voor de komende drie jaren. En

Lees verder »