Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Pleister op schaafwond?

Pleister op schaafwond?

Pleister op schaafwond?

Zo in de zomervakantie zijn we vaker buiten en gaan (wij en) de kinderen vaker ravotten. Een onverwachte beweging kan ervoor zorgen dat er een schaafwond komt. Wat moet je dan doen? De EHBO schrijft er over:

Moet je schaafwonden altijd afdekken of moet je ze aan de lucht laten drogen? Belangrijker is dat de wond altijd eerst goed schoongemaakt wordt.
Spoel de wond schoon met lauw stromend water van de kraan of ander drinkbaar water. Als er geen water bij de hand is, mag je ook een niet-kleurend, waterig ontsmettingsmiddel gebruiken. Droog vervolgens de omgeving van de wond met een schone doek.
Kleine schaafwonden mag je aan de lucht laten drogen. Grote schaafwonden kun je het beste afdekken met een niet-verklevend steriel verband of een grote pleister. Bij het aanleggen gaat het er vooral om dat de wond goed is afgedekt zodat er geen vuil meer in de wond kan komen.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Geld nodig voor goed idee?

De ideeën voor de Burgerbegroting kunnen weer ingediend worden. Vorig jaar heeft Janneke Maessen heeft vorig jaar ervoor gezorgd dat er de komende jaren mooie

Lees verder »
Veiligheid

Overlast werkzaamheden brug

Vanmiddag overleg gehad met Gemeente en Rijkswaterstaat: de chauffeurs voor Sibelco zijn (en worden) aangesproken op hun rijgedrag: het feit dat er in de Pasestraat

Lees verder »