Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Pleister op schaafwond?

Pleister op schaafwond?

Pleister op schaafwond?

Zo in de zomervakantie zijn we vaker buiten en gaan (wij en) de kinderen vaker ravotten. Een onverwachte beweging kan ervoor zorgen dat er een schaafwond komt. Wat moet je dan doen? De EHBO schrijft er over:

Moet je schaafwonden altijd afdekken of moet je ze aan de lucht laten drogen? Belangrijker is dat de wond altijd eerst goed schoongemaakt wordt.
Spoel de wond schoon met lauw stromend water van de kraan of ander drinkbaar water. Als er geen water bij de hand is, mag je ook een niet-kleurend, waterig ontsmettingsmiddel gebruiken. Droog vervolgens de omgeving van de wond met een schone doek.
Kleine schaafwonden mag je aan de lucht laten drogen. Grote schaafwonden kun je het beste afdekken met een niet-verklevend steriel verband of een grote pleister. Bij het aanleggen gaat het er vooral om dat de wond goed is afgedekt zodat er geen vuil meer in de wond kan komen.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Dromen over wonen

Is uw huis eigenlijk te groot voor u? Wilt u (over een tijdje) een levensbestendige woning waar u uw verdere leven kunt blijven wonen? Wilt

Lees verder »