Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Politiek: Lijst 20

Zoals aangegeven gaan we vanaf nu iedere dag een of twee politieke partijen aan u voorstellen. Vandaag is dat lijst 20 van Mirjam de Groof:

  • Waarom moeten we op uw partij gaan stemmen?

Mijn partij Lijst20Maastricht heb ik opgericht, omdat ik tegen alle vormen van ongelijkheid en oneerlijkheid ben. De laatste jaren is dat troef in Nederland en de burgers lijden er letterlijk onder, dat er zo’n slechte visie in alles is qua besluiten en beleid. Er wordt niet meer aan de toekomst gedacht van de burgers, van Nederland, maar alleen aan wat men wil bereiken met eigen agenda’s. Of dat nou kan of niet kan, het wordt er doorgeduwd, zonder de lange termijn en de draagkracht van de burgers er bij in te calculeren. Mensen zijn alleen goed om te stemmen zonodig, en daarna mogen ze hun mond houden. Dit is niet democratisch en niet hoe het in de Grondwet staat en bedoeld is.

De politiek zou er voor de burgers en dus voor de Nederlanders moeten zijn en niet andersom.  De basisrechten van de burgers brokkelen af, totdat er niets meer van over is. Zij mogen niet meebeslissen, ze mogen alleen kiezen en daarna neemt de regering het over.  Het sociale domein waarin de basisrechten van de Grondwet voor iedere mens wordt vertegenwoordigd, zoals de veiligheid, de jeugd- en ouderenzorg, de woningzorg, de gezondheidszorg, het onderwijs, de sociale zekerheid, recht op zelfbeschikking en ga zo maar door, alles wordt stelselmatig uitgehold. Maar ook over het adhoc beleid van het milieu wordt niet verder nagedacht. Dit is fout, dat kan ieder kind zien en heeft gevolgen voor de toekomst van elke burger in Nederland en dus ook in Maastricht. Ik ben juriste en zie dit als onrecht en wil er iets aan doen.

  • Welke resultaten heeft u de laatste 4 jaar voor Itteren behaald?

Geen, want ik ben niet in de politiek actief geweest de laatste 4 jaar.

  • Wat mogen we u verwachten voor de komende 4 jaar?

Dat ik me voor de volle 100% ga inzetten dat besluiten over Maastrichtenaren, en daar horen de bewoners van Itteren en Borgharen ook bij, in alle eerlijkheid en gelijkheid voor de mensen worden gemaakt en niet voor de politieke wensen van bestuurders. De noodzakelijke dingen eerst op orde brengen en daarna zien we verder. Geen geld verkwisten, maar investeren waar het nodig is en waar het ook voor bedoeld is: voor de mensen.

Politiek: Lijst 20Met vriendelijke groet,

Mirjam De Groof

Lijst 20 Maastricht.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Geld nodig voor goed idee?

De ideeën voor de Burgerbegroting kunnen weer ingediend worden. Vorig jaar heeft Janneke Maessen heeft vorig jaar ervoor gezorgd dat er de komende jaren mooie

Lees verder »
Veiligheid

Overlast werkzaamheden brug

Vanmiddag overleg gehad met Gemeente en Rijkswaterstaat: de chauffeurs voor Sibelco zijn (en worden) aangesproken op hun rijgedrag: het feit dat er in de Pasestraat

Lees verder »