Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Pssst, tegen niemand zeggen……

Als u geabonneerd bent op de nieuwsbrief van de gemeente Maastricht, kunt u zien dat op verschillende plekken in Maastricht vanaf zaterdag tijdens de grote landelijke compostdag gratis compost gehaald kan worden. Dankzij de goede samenwerking tussen de gemeente en de Dorpsraad zal niet zaterdag maar vanaf maandag 20 maart een vrachtwagen hoogwaardige compost gestort worden op ’t Brook. We weten alleen nog niet hoe laat. Dan mag u als bewoner een (of twee) kruiwagen compost komen halen en in uw tuin gebruiken. Het is niet de bedoeling om met grote aanhangers te komen want we willen dat zoveel mogelijk mensen hiervan gebruik kunnen maken. De gemeente Maastricht schrijft verder:

Gelukkig kun je op de landelijke compostdag aan gratis waardevolle compost komen. De verwerkers van GFT+E afval en gemeente Maastricht willen met deze dag inwoners bedanken voor hun inspanning om het GFT+E  goed gescheiden aan te leveren. Door afval beter te scheiden, vermindert de hoeveelheid restafval. Afval dat ontstaat tijdens het koken of werken in de tuin kan in de GFT+E container. De gemeente roept inwoners die nog niet al het GFT+E scheiden op om dat wel te gaan doen. Door afval goed te scheiden, blijft er uiteindelijk minder restafval over. Hoe minder afval met het restafval wordt verbrand, hoe minder CO2 er in de lucht komt. Het scheiden van GFT+E is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Want je kunt het gratis kwijt in de groene bak of container. Let op, gooi snoeiafval van de Japanse Duizendknoop altijd in de restzak. Die mag niet in de GFT+E bak, om verdere verspreiding te voorkomen. Uit elk klein stukje Japanse Duizendknoop groeit namelijk snel een nieuwe plant.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Verkeer & openbaar vervoer

Op de hoogte blijven van de brug

Rijkswaterstaat wil de inwoners van Itteren en omstreken op de hoogte houden welke werkzaamheden gepland zijn omtrent de brug. Enerzijds heeft RWS een aparte plek

Lees verder »
Foto galerij

Foto’s optocht

Jo Smeets heeft maandagmiddag een mooie fotoreportage gemaakt van onze veelgeprezen optocht. Dankjewel Jo.

Lees verder »
Foto galerij

Vreigeleir oplaote

Carnavalszondeg weurt trediesiegetrouw de Vreigeleir opgelaote. De herinneringe zitte in de kop, de foto’s heet Jo Smeets gemaak.

Lees verder »