Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

PVM: Partij Veilig Maastricht

Partij Veilig Maastricht is al 12 jaar een stabiele partij in de gemeenteraad. We zijn een sociale en lokale partij. Sociaal op het gebied van zorg en armoedebeleid, strikt op het gebied van veiligheid, integratie, belastingen en financiën, en lokaal op het gebied van cultuur en leefbaarheid. Maastricht is een unieke stad, met een bourgondische leefstijl en rijke culturele tradities. Maastricht is daarnaast een internationale stad met haar universiteit, studenten en bezoekers. Partij Veilig Maastricht vindt verbinding belangrijk en streeft naar een gezonde balans tussen alle bevolkingsgroepen in onze stad. Maastricht is echter niet alleen een stad met allure, maar ook met uitdagingen. Sociaal, cultureel en economisch willen we blijven investeren in de stad en haar inwoners. Partij Veilig Maastricht staat voor een samenleving waarin iedereen kan meedoen.

We hebben de afgelopen jaren ons sterk gemaakt voor een nieuwe brug bij Itteren en deze gaat er binnen een afzienbare tijd ook komen. Ook hebben we aandacht gevraagd voor het feit dat Itteren niet vergeten mag worden wanneer het aankomt op de uitrol van glasvezel. Ook dit gaat op termijn gebeuren.

Verder zijn er een aantal zaken die op Itteren van grote invloed zijn. Zo willen we geen horizonvervuilende windmolens of zonneparken die het landelijke karakter aantasten. We vinden het belangrijk dat de voetbalclub kan blijven functioneren in verband met het leefklimaat. In de toekomst zullen we als stad een flink aantal woningen moeten gaan bouwen om de tekorten op te lossen. Wanneer er voldoende draagkracht is, dan is de bouw van nieuwe woningen absoluut een optie. PVM: Partij Veilig MaastrichtDaarbij is een goede balans tussen koopwoningen, sociale huur, seniorenwoningen, levensloopbestendige woningen en woningen voor personen met een handicap leidend. De komst van nieuwe woningen zou bovendien ook ervoor kunnen zorgen dat er een aantal (met Borgharen gedeelde) basisvoorzieningen zoals een supermarkt of drogist gevestigd kunnen worden. Zoals gezegd is draagkracht voor Partij Veilig Maastricht ontzettend belangrijk. We willen geen dingen doen waar inwoners niet op staan te wachten. Partij Veilig Maastricht zoekt nadrukkelijk de inwoners op en komt door samenwerking tot een oplossing die écht werkt en waar iedereen iets aan heeft.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Jippie, de goaltjes zijn er!

Op vrijdagmorgen 21 juni zijn de goaltjes geplaatst. Weken, misschien maandenlang hebben jongeren ons gevraagd wanneer de goaltjes zouden komen. Op de dag dat het

Lees verder »