Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Sjoenst verseerde hoes mèt Carnaval

Op allerlei meneere zien de Vreigeleire bezig um ’t vastelaovesgeveul in Ittere te bringe. Mesjiens höb geer de groete banners gezeen es geer Ittere binnekomp en vendaog höbbe ze e vlègske aon e lanteernpaol gehaange.

Zie höbbe ouch nog ’n competitie op touw gezat wee ’t sjoenst verseerde hoes in Ittere heet. Dus haol de maskes oet de carnavalsdoes, hang de slingers op in de kleure roed, geel en greun, duij de vastelaovesveendels in de vlaggestèk en zörreg tot de plakband de gaanse kraom bijjein hèlt. Es de gaanse buurt mètdeit, keump ’t vastelaovesgeveul hielemaol tot leve en veule veer dat in us blood

De Zjurie vaan (aajd) hoeglöstighede kaome carnavalszaoterdeg kieke en reike dizzen daag de pries oet aon de luij die ’t sjoenst geseerde hoes höbbe van Ittere. Succes!

(Veur de Hollènders:)

Op allerlei manieren zijn de Vreigeleire bezig om het vastenavondsgevoel in Itteren Itteren te brengen. Misschien heeft u de grote banners gezien als u Itteren binnenkomt en vandaag hebben ze een vlaggetje aan een lantaarnpaal gehangen.

Ze hebben ook nog een competitie op touw gezet wie het mooist versierde huis in Itteren heeft. Dus haal de maskers uit de carnavalsdoos, hang de slingers op in de kleuren rood, geel en groen, zet de carnavalsvlag in de vlaggenstok en zorg dat de plakband alles bij elkaar houdt. Als de hele buurt meedoet, komt het vastenavondsgevoel helemaal tot leven en voelen we dat in ons bloed.

De jurie van (oud) prinsen komen carnavalszaterdag kijken en reiken die dag de prijs uit aan de mensen die het mooist versierde huis hebben van Itteren. Succes!

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Dromen over wonen

Is uw huis eigenlijk te groot voor u? Wilt u (over een tijdje) een levensbestendige woning waar u uw verdere leven kunt blijven wonen? Wilt

Lees verder »