Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Starterslening voor nieuwe woning

Via de communicatiemedewerkster van de gemeente kregen we onderstaand bericht. Als je voor de eerste keer een woning wilt kopen en je hebt nog een steuntje in de rug nodig, lees dan verder.

De gemeenteraad heeft tijdens de laatste raadsvergadering van 2023 ingestemd met het voorstel van het college van B&W om een bedrag van 600.000 euro ter beschikking te stellen voor de starterslening. Johan Pas, wethouder Wonen, Onderwijs, Welstand en Studentenstad geeft aan: ”We willen starters op de woningmarkt graag een steuntje in de rug bieden. In april 2023 werd bekend dat het beschikbare budget bijna op was en dat starters tijdelijk geen gebruik konden maken van de regeling. Daarom heeft het college tijdens de behandeling van de Bestuursrapportage voorgesteld om opnieuw budget ter beschikking te stellen. Ik ben blij dat we starters kunnen helpen toegang te krijgen tot een 1ste koopwoning.”

Wat is een starterslening
De starterslening is een steun in de rug voor mensen die voor de eerste keer een eigen woning willen kopen tot een maximaal bedrag van € 245.0000,-. De lening is een tweede hypotheek en is aanvullend op de reguliere hypotheek. Het bedrag kan het verschil overbruggen tussen de prijs van de woning en de maximaal mogelijke hypotheek. De eerste drie jaar van de starterslening betaalt de starter geen rente en aflossing. Pas na drie jaar, als het inkomen van de starter voldoende gestegen is, gaat hij rente en aflossing betalen. Periodiek kan een hertoets qua inkomen aangevraagd worden. Extra aflossing van de starterslening is altijd boetevrij. Bij verkoop van de woning wordt de restantschuld in 1 keer volledig afgelost.

 

Kijk voor meer informatie over de starterslening op Starterslening | Gemeente Maastricht

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Natuur & milieu

De bloembakken hangen

Janneke Maessen heeft eind vorig jaar via de burgerbegroting geld gevraagd om bloembakken aan de lantaarnpalen te laten hangen voor de komende drie jaren. En

Lees verder »