Dossiers

Tai-Chi

Iedere maandag is er van 19:00 uur tot 20:00 uur Tai Chi in de Aw Sjaol van Jos Jeurissen. Kom gerust een kijkje nemen.

Ik ben Jos Jeurissen, woon sinds april 2019 in Itteren en geef Tai Chi en Qigong lessen in Bunde, Maastricht en Sittard. Ik ben gediplomeerd BOCAM Tai Chi therapeut en geef Tuina massage d.w.z. dat ik u kan helpen met klachten in het bewegingsapparaat, bij hoofdpijn of pijnklachten in het algemeen. Dat doe ik d.m.v. Tuina massage wat een methode is in de Chinese Geneeskunst, gelijkwaardig aan de acupunctuur of shiatsu. Daarbij geef ik medische Qigong om thuis aan uw klachten verder te werken. BOCAM staat immers voor Beweging, Ontspanning, Concentratie, Ademhaling en Massage. De BOCAM- filosofie staat voor het bevorderen van het zelf herstellend en zelf genezend vermogen van de mens (homeostase), gebruikmakend van bewustwording van het eigen lichaam, verbeteren van de voeding, lichaamsbeweging, meditatie en ademhalingstechnieken.

Zodra het weer kan ga ik Tai Chi en Qigong lessen geven op de maandagavond tussen 18:00 en 20:00 uur op de Auw Sjoal. Intussen ben ik al begonnen met Tai Chi wandelingen op de maandagmiddag vanaf 14:30 uur en op donderdagochtend vanaf 10:00 uur. Wij verzamelen bij op het speelplein Op ’t Brook bij de Stuifkensweg en bepalen daar hoelang en waarheen wij gaan wandelen. Onderweg doen we enige Tai Chi en Qigong oefeningen. In onze eerste wandelingen zijn we naar het Mariakapelletje gelopen en hebben daar een Tijger Qigong oefening gedaan en zijn vervolgens langs de Maas teruggelopen. De wandelingen duurde een klein uurtje. U bent welkom om aan te sluiten. Ik vraag een kleine vergoeding van 5 euro per keer.

Tai Chi Chuan

Tai Chi is een Chinese bewegingskunst waarbij oefeningen gedaan worden met ronde, vloeiende en harmonieuze bewegingen. Het is vooral bekend om de weldadige werking op lichaam en geest. Het houdt de spieren soepel en geeft energie. De  bewegingen zijn gericht op balans en coördinatie. Veel mensen hebben baat bij het ontspannen staan en bewegen tijdens en na de Tai Chi-sessies. Het is zeer geschikt tegen stress en het verhoogt de flexibiliteit en het concentratievermogen.

Qi Gong

Qi Gong zijn Chinese gezondheidsoefeningen gericht op beweging, ademhaling, concentratie en meditatie. Qi Gong zijn op zichzelf staande losse oefeningen uit de Traditioneel Chinese Geneeskunst. De oefeningen zijn gericht op algehele ontspanning en het verlichten van stress en pijnklachten.

De lessen worden verzorgd door Jos Jeurissen, eerste dan Nggo Mbie Paei Kungfu en rijks erkend Instructeur A via NCS Martial Arts.