Dossiers

Foto van Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Tibbe Breuls krijgt een Jeugdlintje van gemeente Maastricht

Vanmiddag heeft Tibbe het Jeugdlintje mogen ontvangen van wethouder Manon Fokke. Tibbe was met een smoesje naar het stadhuis gelokt en kreeg op een gegeven moment door dat dit voor hem was. De gemeente heeft dit persbericht uit laten gaan:

Twee jonge Maastrichtenaren, Tessa Hermans (17) en Tibbe Breuls (12), ontvingen vandaag het Jeugdlintje 2024. Dit vanwege hun unieke bijdrage aan de Maastrichtse samenleving. Wethouder Manon Fokke (Burgerparticipatie) reikte samen met loco-kinderburgemeester Adam Mezian het Maastrichtse Jeugdlintje 2024 uit.

In Maastricht zijn veel jongeren die iets goeds doen voor hun vrienden, familie, een vereniging, goed doel of buurt. Zo leveren ze een positieve bijdrage aan hun omgeving én aan Maastricht als stad van verbondenheid. Als waardering voor deze jonge helden reikt de gemeente jaarlijks het Jeugdlintje uit.

Tibbe Breuls
Tibbe helpt al drie jaar mee met de groep vrijwilligers “Aansjuive” in Itteren. Deze groep verzorgt voor ouderen en alleenstaanden vanaf 60 jaar (tegen een kleine vergoeding) maandelijks een driegangenmenu. Tibbe brengt flyers rond, dekt de tafels, maakt de borden op, maakt de salades en nagerechten, serveert uit en helpt mee opruimen en afwassen. Ook helpt Tibbe zijn alleenstaande oma door het gras te maaien en boodschappen te doen; en houdt hij haar gezelschap zodat ze zich niet eenzaam voelt. De commissie vindt het mooi hoe Tibbe op deze jonge leeftijd al zijn verantwoordelijkheid neemt en de verbinding tussen jong en oud weet te leggen. Het is heel bijzonder en hartverwarmend wat Tibbe doet. De selectiecommissie was dan ook unaniem in haar oordeel dat Tibbe een Jeugdlintje hoort te krijgen.

Tessa Hermans
Tessa is een muzikale duizendpoot die al op jonge leeftijd begon bij Harmonie Kunst door Oefening. Ze speelt harp, paukentrommel en pauken/xylofoon. Naast haar discipline in de muziek helpt ze de vereniging ook door het organiseren van evenementen binnen de vereniging zoals kienavonden, jeugdactiviteiten en concerten. Daarnaast zet Tessa de vereniging in de spotlights door een TikTok-account aan te maken en te beheren. Tessa is een voorbeeld voor andere jongeren door betrokken te zijn bij de harmonie en dat ook te blijven. Maar ook een voorbeeld voor ouderen door haar enthousiasme en gedrevenheid voor muziek. De commissie vindt dat Tessa het Jeugdlintje verdient omdat ze jong en oud inspireert en niet alleen met muziek bezig is, maar zich ook organisatorisch inzet om de jeugd te verbinden aan de harmonie. Dat jong en oud door haar met elkaar verbonden worden en elkaar inspireren is bijzonder!

Wethouder Manon Fokke (Burgerparticipatie): “Prachtig om te zien hoe betrokken Tessa en Tibbe zijn bij oudere bewoners, familie of vereniging. Dat verdient echt wel een moment in de spotlights – want samen maken we van Maastricht echt een stad van verbondenheid.”.

Selectiecommissie

Het Jeugdlintje is bedoeld voor een jongere die iets extra’s doet in of voor de stad. De inzet kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een helpende hand zijn voor een oudere of zieke. Geld ophalen voor een goed doel. Zinloos geweld of discriminatie bespreekbaar maken bij leeftijdsgenoten. Intensieve inzet voor een muziek-, sport-, of culturele vereniging. Of een bijzondere eenmalige prestatie.
Jongeren tussen 6 en 18 jaar konden genomineerd worden voor een Jeugdlintje: uit de inzendingen heeft de selectiecommissie unaniem twee winnaars gekozen. De selectiecommissie bestond uit raadsleden Jos Boelen, Ria Strik, Ria Makatita en Siem Verkoijen; Claire van den Bosch (jongerenwerker Trajekt); en Dunya Jongen (winnares Jeugdlintje 2023).

Tibbe Breuls krijgt een Jeugdlintje van gemeente Maastricht

Tibbe Breuls krijgt een Jeugdlintje van gemeente Maastricht

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Geld nodig voor goed idee?

De ideeën voor de Burgerbegroting kunnen weer ingediend worden. Vorig jaar heeft Janneke Maessen heeft vorig jaar ervoor gezorgd dat er de komende jaren mooie

Lees verder »
Veiligheid

Overlast werkzaamheden brug

Vanmiddag overleg gehad met Gemeente en Rijkswaterstaat: de chauffeurs voor Sibelco zijn (en worden) aangesproken op hun rijgedrag: het feit dat er in de Pasestraat

Lees verder »