Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Troep in frituurvet-recycle-bak

Op de speelplaats van de Aw Sjaol staat al vanaf 2015 een groene container waar we oud frituurvet in kunnen doen. Volgens een artikel van Stichting RIONED en het Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën spoelt één derde van de consumenten resten olie of vet uit de pan (warm of koud) nog steeds weg onder de kraan. Deze miljoenen kilo’s vet zorgen jaarlijks voor grote overlast in het riool, het is slecht voor het milieu maar bovendien een enorme verspilling omdat gebruikt vet hergebruikt kan worden. Van oud (frituur)vet en bakolie kan namelijk zeer efficiënt biobrandstof gemaakt worden.

De laatste tijd krijgen we echter klachten van het bedrijf dat deze bak leeghaalt. Naast de flessen frituurvet werd er ook motorolie en lege flessen wijn in de groene bak gevonden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wij zijn uiteraard blij met alle mensen die hun gebruikt frituurvet in deze bak gooien maar graag geen andere spullen hierin gooien.

Alvast bedankt voor de medewerking.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Natuur & milieu

De bloembakken hangen

Janneke Maessen heeft eind vorig jaar via de burgerbegroting geld gevraagd om bloembakken aan de lantaarnpalen te laten hangen voor de komende drie jaren. En

Lees verder »