Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Uit je dak prijs

Via de communicatiemedewerker van de gemeente kregen we te horen dat er een prijs wordt uitgereikt voor het leukste tuintje op het dak, langs de gevel of op het balkon. 

Heb jij het duurzaamste, groenste, leukste of mooiste (sedum)dak, balkon, terras of geveltuintje? Doe dan mee aan Uit je Dak 2021.  Stuur ons voor 20 augustus een foto van je dak, geveltuin of balkon en maak kans op 1 van de 5 tegoedbonnen van € 125,-. Want meer planten zijn niet alleen mooi, ze helpen ook overtollig regenwater op te vangen. Ook de bijen, insecten en vogels zijn er blij mee. Tot 20 augustus kan iedereen een foto van hun groene (sedum)dak, balkon, dakterras of geveltuintje insturen. Daarna kan iedereen stemmen voor de publiekprijs. Hoe je meedoet en welke voorwaarden er zijn staat op https://www.thuisinmaastricht.nl/doe-mee.

Meer groen om ons heen

Met de Uit je Dak Prijs zet de gemeente inwoners met een groen dak, een groen balkon of een geveltuintje in het zonnetje. Zo willen we andere Maastrichtenaren inspireren hun huis te vergroenen en te verduurzamen. Maastricht wil in 2040 een klimaatbestendige stad zijn. Meer groen helpt de stad te verkoelen in hete zomers en water op te nemen bij hevige hoosbuien. De bomen en planten zorgen voor meer zuurstof en minder koolstofdioxide (CO2). Meer groen nodigt ook uit tot wandelen, fietsen, spelen en sporten. En het schept ruimte voor andere planten- en diersoorten in de stad. Maastricht wordt zo niet alleen klimaatbestendig, maar ook nog aangenamer om in te wonen, te werken en te recreëren.

 

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...