Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Veel belangstelling info brug

Het was buiten koud maar in de schuur van de Brigidahoeve lekker warm tijdens de informatieavond over de brug op woensdag 12 december. Ongeveer 100 mensen van Itteren, Borgharen en ook Bunde waren nieuwsgierig wat de mensen van Rijkswaterstaat en de gemeente Maastricht konden vertellen over de (geluidsoverlast van de) bestaande brug, het plaatsen van een tijdelijke fietsbrug en de ontwikkelingen van de nieuwe brug.

Helle Peeters van Rijkswaterstaat was een soort ceremoniemeester en vertelde wat de agenda van de avond was. Als eerste liet Karin Roumen een (Powerpoint) Presentatie zien van de “ontlastconstructie” van de brug. Het belangrijkste was dat ze in de nacht van 6 op 7 december verschillende proefopstellingen hebben gemaakt met de barriers aan de zijkanten. Uiteindelijk bleek dat als deze barriers zoveel mogelijk aan de zuidzijde geplaatst werden met een smallere rijbaan er een reductie van de geluidsoverlast van 10 dB was/is. Ze hebben ook een bouwteam van Rijkswaterstaat met de aannemer en een ingenieursbureau die nadenken om de brug goed te kunnen renoveren. Over het hoe en wat wordt in januari 2019 een besluit genomen. De voorbereidingen starten in februari en de uitvoering zal waarschijnlijk in de zomer van 2019 plaatsvinden.

Vervolgens nam Roel Pluijmen van de gemeente het woord. Ten noorden (richting Bunde) zal een tijdelijke fietsbrug geplaatst worden met veilige aansluitingen naar Op de Bos en Klipperweg. Rond 20 januari weet men welke aannemer dit werk gegund krijgt en dan kan men ook beter inschatten wanneer de fietsbrug gerealiseerd is. De verwachting is dat dit voor het nieuwe schooljaar (eind augustus) gereed is. Deze brug blijft (hoogstwaarschijnlijk) liggen totdat de nieuwe brug er is.

De nieuwe brug zal (hoogstwaarschijnlijk) bedoeld worden voor (vracht)verkeer met een vrijliggend fietspad. In 2019 zullen de voorbereidingeng plaatsvinden, in 2020 en 2021, de aanbesteding, gunning en voorbereidingen van de aannemer, in 2022 en 2023 vindt de uitvoering plaats en afhankelijk van alle voor en tegenspoed gaat men ervan uit dat in 2024 de nieuwe brug opengesteld kan worden. Hieronder staan de presentatie’s van woensdagavond.

GMA Brug Itteren_Presentatie 12 december

opening en opzet van de avond

Presentatie brug Itteren informatie-avond 121218

Presentatie ontlastconstrcutie

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Natuur & milieu

De bloembakken hangen

Janneke Maessen heeft eind vorig jaar via de burgerbegroting geld gevraagd om bloembakken aan de lantaarnpalen te laten hangen voor de komende drie jaren. En

Lees verder »