Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Veldkruis terug geplaatst.

Bij de aanleg van de werkweg voor de afvoer van het grind dat gewonnen werd in de locatie Itteren Zuid is het veldkruis verplaatst moeten worden. Sindsdien stond het een beetje onzichtbaar in een verloren hoekje. Voorheen stond het kruis aan het begin van het Bundervoetpad dat inclusief een gedeelte van het bos destijds moest verdwijnen voor de aanleg van een dekgrondberging.

Op het moment dat toestemming werd gegeven om het Bundervoetpad opnieuw aan te leggen is direct de vraag gesteld of het veldkruis ook weer een mooie prominente plaats zou kunnen krijgen, het liefst inclusief twee bomen en een bankje.

Het Consortium Grensmaas, waarvoor dank,  heeft aan dit verzoek gehoor gegeven en verleden week is het kruis teruggeplaatst, inclusief de bomen en een bank. Tegelijkertijd heeft het kruis een opknapbeurt gekregen.

Het veldkruis is een erfenis uit het verleden en het is dan ook een goede zaak dat het kruis op deze prachtige plek aan de rand van het nieuwe natuurgebied een plek heeft gekregen.

Over de geschiedenis van het kruis is op deze site eerder al uitgebreid geschreven. Uiteraard is dit nog allemaal terug te lezen.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Foto galerij

Dierenzegening

Zaterdagmorgen om 11:30 uur was het geblaf van de honden te horen in de Brigidastraat maar toen meneer pastoor eenmaal begon te (s)preken, waren ze

Lees verder »
Gemeentenieuws

Rattenoverlast

Van de gemeente hebben we afgelopen jaar iedere maand een strip gekregen tegen rattenoverlast. Lewie de Rat was de stripfiguur. De rattenoverlast is nog niet

Lees verder »
Foto galerij

Nieuwjaarsreceptie

Op zondag 8 januari was er in de Aw Sjaol een Nieuwjaarsreceptie speciaal voor de vrijwilligers die Itteren rijk is. Vrijwilligers zijn het cement in

Lees verder »