Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Veldkruis terug geplaatst.

Bij de aanleg van de werkweg voor de afvoer van het grind dat gewonnen werd in de locatie Itteren Zuid is het veldkruis verplaatst moeten worden. Sindsdien stond het een beetje onzichtbaar in een verloren hoekje. Voorheen stond het kruis aan het begin van het Bundervoetpad dat inclusief een gedeelte van het bos destijds moest verdwijnen voor de aanleg van een dekgrondberging.

Op het moment dat toestemming werd gegeven om het Bundervoetpad opnieuw aan te leggen is direct de vraag gesteld of het veldkruis ook weer een mooie prominente plaats zou kunnen krijgen, het liefst inclusief twee bomen en een bankje.

Het Consortium Grensmaas, waarvoor dank,  heeft aan dit verzoek gehoor gegeven en verleden week is het kruis teruggeplaatst, inclusief de bomen en een bank. Tegelijkertijd heeft het kruis een opknapbeurt gekregen.

Het veldkruis is een erfenis uit het verleden en het is dan ook een goede zaak dat het kruis op deze prachtige plek aan de rand van het nieuwe natuurgebied een plek heeft gekregen.

Over de geschiedenis van het kruis is op deze site eerder al uitgebreid geschreven. Uiteraard is dit nog allemaal terug te lezen.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Vrijdag GEEN Aansjuive

Onze vrijwilligers hebben helaas moeten beslissen dat er vrijdagavond 24 juni geen Aansjuive kan plaatsvinden. Er is iemand in de nabijheid van de vrijwilligers besmet

Lees verder »
Verenigingsnieuws

Verrekijker kwijt?

Eén van onze inwoners heeft afgelopen vrijdag een verrekijker gevonden op een bankje in ons natuurgebied. Ze heeft al van alles geprobeerd om de rechtmatige

Lees verder »