Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Verhoogde afvoer van de Maas

Één van de functies van de Dorpsraad is de bewoners zo goed mogelijk informeren over alles wat speelt binnen Itteren. Vandaag kregen we een mail van Communicatie Zuid Nederland van Rijkswaterstaat over het feit dat men de stuw in Borgharen niet geheel kunnen strijken. Zij verwijzen ook naar een brief die als bijlage is toegevoegd. In de mail geeft RWS aan:

Wij mailen u omdat we u willen informeren over de gevolgen van het feit dat we stuw Borgharen niet helemaal kunnen strijken. Dit heeft effect op de waterstand in het deel van de Maas tussen Ternaaien en Borgharen én op het moment van sluiten van keersluis Limmel.

We mailen u nú omdat komende dagen volgens de meest recente weermodellen een verhoogde afvoer wordt verwacht. Dit kan mógelijk zorgen voor het tijdelijk sluiten van keersluis Limmel. Op dit moment schatten we die kans laag in, maar komende winter kan deze situatie wél voorkomen.

In deze mail zijn ook bedrijven meegenomen die meer stroomopwaarts liggen. Voor u is het ook prettig te weten waarom de waterstanden wat hoger kunnen zijn dan normaalgesproken. De brief is gericht aan de omgeving van het Julianakanaal, veel informatie kan ook voor u interessant zijn.

Mocht u nog aanvullende vragen hebben dan verzoek ik u die te stellen via het mailadres of telefoonnummer dat in de bijgevoegde brief staat.
Met vriendelijke groet,

Renske Hamming
Communicatieadviseur

brief stakeholders Julianakanaal

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Natuur & milieu

De bloembakken hangen

Janneke Maessen heeft eind vorig jaar via de burgerbegroting geld gevraagd om bloembakken aan de lantaarnpalen te laten hangen voor de komende drie jaren. En

Lees verder »