Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Verslag Klankbordgroep Grensmaas

Verslag Klankbordgroep Grensmaas

Verslag Klankbordgroep Grensmaas

Het verslag van de Klankbordgroep van Itteren en Borgharen staat op de website van Consortium Grensmaas. Hier is onder andere gesproken over allerlei punten die Itteren betreffen.

Over de brug zegt Paul Paulissen bijvoorbeeld: “De wrevel onder de bevolking is groot.” Dat heeft er vooral mee te maken dat er nog steeds geen duidelijkheid is. Koos Jans van de gemeente geeft aan dat er in september “een besluit valt over de aanleg van een nieuwe brug of renovatie van de bestaande overspanning in mogelijke combinatie met een tijdelijke voorziening voor fietsers en voetgangers.” En verder: “Jans wijst erop dat het een complexe materie is met het oog op de status van Rijksmonument van de bestaande brug, die deel uitmaakt van een ensemble van vier monumentale bruggen over het Julianakanaal. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is ook bij de besluitvorming betrokken. ,,En die denkt constructief mee”, aldus Jans. ,,Er is de afgelopen jaren al zoveel geld weggegooid aan onderzoeken naar alternatieven. En nu komt de Rijksdienst weer om de hoek kijken,” merkt Sander Bastings op.

Over de fiets- en wandelpaden geeft Math Paulussen aan dat dit in het kader van de Groene Loper is en de recreatievijver in Itteren meegenomen moet worden. De aanleg van een verhard pad naar Kasteelhoeve Hartelstein wordt nog eens onder de aandacht gebracht. Paul Paulissen vraagt om terugkeer van het Bundervoetpad, een oude wandel- verbinding in Itteren. Verhoeven benadrukt dat het project Grensmaas niet voorziet in het herstel van oude padenstructuren. Hij zegt toe dat onderwerp wel nog eens te willen bekijken.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Geld nodig voor goed idee?

De ideeën voor de Burgerbegroting kunnen weer ingediend worden. Vorig jaar heeft Janneke Maessen heeft vorig jaar ervoor gezorgd dat er de komende jaren mooie

Lees verder »
Veiligheid

Overlast werkzaamheden brug

Vanmiddag overleg gehad met Gemeente en Rijkswaterstaat: de chauffeurs voor Sibelco zijn (en worden) aangesproken op hun rijgedrag: het feit dat er in de Pasestraat

Lees verder »