Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Voor iedere tegel…een gratis plantje!

Via de consulent buitenruimte en speelnatuur van het CNME in Maastricht kregen we onderstaand bericht. Wie weet zijn er nog mensen die nog verder willen vergroenen.

Op zaterdag 7 oktober staan wij (CNME) van 10.00 – 15:00 uur bij Stadstuin Groene Loper in Maastricht en op zaterdag 28 oktober bij de huiskamer van Heer aan de Gerard Walravenstraat 92A.  Per huishouden kunnen er tot maximaal 10 tegels worden ingeleverd. Voor iedere tegel kun je uit één van de aanwezige planten kiezen. Ook hebben we teelaarde en gereedschap bij ons. Indien nodig helpen we je bij het verwijderen van de tegels in jouw tuin en om het plantklaar te maken.

Er is veel mogelijk!

• Geen tuin? Maak een geveltuin.
• Een al volle voortuin? Plant een kleine boom.
• Achtertuin met weinig ruimte? Plant klimplanten en/of vaste planten vóór en tegen de afscheiding met de buren aan.
• Wil je groen, maar weet je niet hoe en wat? Dan staat CNME op bovengenoemde tijd en locatie klaar voor advies op maat.

Doe je mee? Dan vragen we je vriendelijk om de verwijderde tegels op te geven bij www.nk-tegelwippen.nl. Elke tegel telt.

Waarom tegelwippen? Bomen, struiken en vaste planten zijn goed voor de natuur; ze nemen water op, verkoelen het huis en maken jouw omgeving gezelliger!

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Dromen over wonen

Is uw huis eigenlijk te groot voor u? Wilt u (over een tijdje) een levensbestendige woning waar u uw verdere leven kunt blijven wonen? Wilt

Lees verder »