Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Vooraankondiging onthulling plaquette

Via RTV Maastricht is gisteren een vooraankondiging gekomen van de onthulling van de burgerslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Bij het nieuws, dat u hier kunt zien is ongeveer bij minuut 4.50 “ons” item te zien. Zij schrijven op hun site:

“In de nacht van 2 op 3 juli 1941 stortte in Itteren een Engelse bommenwerper neer van de Royal Air Force. Alle vier de bemanningsleden van deze zogenaamde Whitley kwamen om het leven. Zij worden sinds 2006 herdacht op een plaquette.

Tijdens de oorlog vielen in Itteren ook veel burgerslachtoffers, de meeste tijdens het bombardement op de Maastrichtse spoorbrug, op 18 augustus 1944. Voor deze gevallenen bestond nog geen gedenkteken, maar daar brengt de afdeling heemkunde van Itteren binnenkort verandering in. Op 29 september wordt in het dorp een plaquette onthuld ter nagedachtenis aan de burgerslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Het gedenkteken is vandaag al geïnstalleerd.”

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Vrijdag GEEN Aansjuive

Onze vrijwilligers hebben helaas moeten beslissen dat er vrijdagavond 24 juni geen Aansjuive kan plaatsvinden. Er is iemand in de nabijheid van de vrijwilligers besmet

Lees verder »
Verenigingsnieuws

Verrekijker kwijt?

Eén van onze inwoners heeft afgelopen vrijdag een verrekijker gevonden op een bankje in ons natuurgebied. Ze heeft al van alles geprobeerd om de rechtmatige

Lees verder »