Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Voorlopig geen oplossing rammelende platen brug Itteren

We zijn al bijna een jaar het probleem van de rammelende platen op de brug van Itteren aan het aankaarten bij Rijkswaterstaat. Tot nu toe zonder enig resultaat. Hadden in eerste instantie alleen de bewoners aan de oostkant van Itteren die het dichtst bij de brug wonen geluidsoverlast, inmiddels kunnen je de rammelende platen in het hele dorp horen. Maar niet alleen inwoners van Itteren ervaren overlast. Inmiddels bereiken ons ook klachten van inwoners van Bunde. De overlast wordt dus steeds erger en er is vooralsnog geen oplossing in zicht. 11 september was een informatieavond gepland over de brug maar deze avond is helaas afgeblazen omdat er in feite niks nieuws te vertellen valt. Rijkswaterstaat wil eind dit jaar alsnog een informatieavond beleggen omdat men denkt dan met concrete info te kunnen komen.

Op een klacht van een inwoner van Bunde reageert Rijkswaterstaat als volgt:

“Wij begrijpen uw frustratie en beseffen dat het antwoord zeer onbevredigend is. In het voorjaar van 2018 zijn wij begonnen met de voorbereidingen voor het herstellen van de ontlastconstructie. Allereerst hebben we onderzoek moeten doen naar de toestand van het brugdek. Nu zijn we volop bezig, met onze huidige onderhoudsaannemer, te komen tot een ontwerp. Vervolgens zullen we de uitvoering goed afstemmen met de omliggende bedrijven, omwonenden en andere weggebruikers. Zodra we weten hoe het ontwerp eruit ziet, hebben we ook meer zicht op de uitvoeringsperiode en de duur van de afsluiting. Zoals eerder gezegd schatten we in dat ontwerp, inkoop en aanbrengen van de ontlastconstructie medio 2019 klaar is. We doen er alles aan om de doorlooptijd te verkorten en mogelijk eerder klaar te zijn. Tot die tijd houden we de brug nauwlettend in gaten om de veiligheid te garanderen. Wekelijks wordt geschouwd (verkeerssituatie algemeen), eens per drie maanden wordt de ontlastconstructie geïnspecteerd en een keer per jaar wordt de onderzijde van de brug geïnspecteerd.”

Hier wordt je dus echt niet vrolijk van. Met medio 2019 lezen wij bouwvak 2019. Aanbrengen nieuwe constructie moet namelijk gebeuren als er vrijwel geen verkeer richting Sibelco is. Dat is dus nog bijna een jaar overlast!. De tijdelijke verkeersveilige fietsbrug staat gepland voor het eerste kwartaal van 2019. Binnenkort start de aanbesteding van het werk zodat de aanleg waarschijnlijk wel binnen de geplande termijn kan plaatsvinden.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Natuur & milieu

De bloembakken hangen

Janneke Maessen heeft eind vorig jaar via de burgerbegroting geld gevraagd om bloembakken aan de lantaarnpalen te laten hangen voor de komende drie jaren. En

Lees verder »