Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

(voorlopig) Geen sloop speeltuin op ’t Brook

Op dinsdag is de Stadsronde geweest over het plan van de ambtenaren van de gemeente om in het kader van bezuinigingen, 125 van de 200 speeltuintjes te verwijderen. De Dorpsraad heeft hier ook ingesproken waarbij o.a. vermeld werd dat dit plan

“snijdt in het sociale hart van Itteren.”

Er is uitleg gegeven dat er in 2018 € 10.000,- voor de speelplek gereserveerd werd vanwege de vervanging van de Jongeren Ontmoetings Plek die op 31-12-2017 in vlammen opgegaan is. Daarvan is in 2020 het basketbalveldje geëgaliseerde en zijn er twee bomen geplant. De andere aanpassingen zijn niet doorgegaan vanwege de opslagplaats van de materialen van BAM. Bij navraag blijkt dat de resterende gelden “weg” zijn.

Tevens werd aangegeven dat de vrijwilligers van Itteren al enkele jaren de Jeu de Boulesbaan onderhouden en evt. ook bereid zijn om mee te helpen aan het onderhoud van speelplekken en/of het (mee) zoeken naar sponsors. We willen dan wel weten welk budget de gemeente uittrekt voor het onderhoud en de afschrijving van de speeltoestellen. Uiteraard willen we graag gebruik maken van de deskundigheid van de ambtenaren die weten wanneer wat, wanneer en hoe moet gebeuren. Het is daarnaast helder dat de gemeente verantwoordelijk is en blijft aan wettelijke regelgeving van de toestellen.

De verwachting is dat in overleg met de inwoners de mogelijkheden bekeken wordt wat de mogelijkheden zijn om de speelplek te behouden. Dit zal echter na de zomer gebeuren.

Meteen na de Stadsronde kregen we een mail van het CDA waarin 55 vragen gesteld werden hierover. Voor Itteren vroegen zij zich af:

39. De kaart van sportplekken laat zien dat Itteren na de bezuiniging twee sportplekken krijgt daar waar dat nu één locatie is. In de bijlage 2 lijst staat echter dat de enige sportplek in Itteren wordt opgeheven.

Graag uitleg. Stelt u nu voor om op te heffen of juist om nieuwe voorzieningen te plaatsen?

40. Waarom kiest u volgens bijlage 2 overzicht voorstel per buurt om de openbare sportplekken van Itteren op te heffen (trapveldje, basketbal, tafeltennis, skatevoorziening) want hiermee komen deze voorzieningen voor Itteren te vervallen? Het dichtstbijzijnde alternatief is voor de oudere jeugd voorzieningen in buurdorp Borgharen, maar ook daar kiest u voor opheffen van soortgelijke voorzieningen.

De totale notitie vind u in deze bijlage: Technische vragen Speelplekken Maastricht definitief

Daarnaast nog een reactie van Jan Hoen: (voorlopig) Geen sloop speeltuin op 't Brook

We wachten wel op de antwoorden.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Dromen over wonen

Is uw huis eigenlijk te groot voor u? Wilt u (over een tijdje) een levensbestendige woning waar u uw verdere leven kunt blijven wonen? Wilt

Lees verder »