Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Voorstel wijziging speeltuinbesluit

Vandaag hebben we van gemeenteraadslid Mat Brull van het CDA een amendement gekregen voor de bezuinigingsmaatregel voor de speeltuinen in Maastricht. Dat wil zeggen dater zo een voorstel ligt voor de gemeenteraad om een aanpassing te doen aan het huidige voorstel.
Vanwege de grote (financiële) tekorten in Maastricht is men overal aan het kijken waar geld vandaan gehaald kan worden. Zo kwam het plan om 125 van de 200 speeltuintjes weg te halen waaronder de speeltuin op ’t Brook. Daarover is op 16 maart een stadsronde geweest waar o.a. de Dorpsraad ingesproken heeft met als doel beide speeltuintjes in Itteren te behouden.

Het voorstel van een werkgroep van gemeenteraadsleden, met als woordvoerder Kitty Nuyts van de Liberale Partij, heeft een amendement hierover ingediend.  Het komt erop neer dat het verzoek is om op een andere manier te kijken hoe er geld bespaart kan worden en in gesprekken met de betrokkenen te kijken wat de mogelijkheden zijn. Na de zomer zal er ook een gesprek komen met de inwoners van Itteren.

Het gehele amendement kunt u lezen in de bijlage:

210402 Amendement_Liberale_Partij_Maastricht_-_Beweegvriendelijk_Maastricht

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Dromen over wonen

Is uw huis eigenlijk te groot voor u? Wilt u (over een tijdje) een levensbestendige woning waar u uw verdere leven kunt blijven wonen? Wilt

Lees verder »