Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Vrijwilliger bij Maasvallei-loop?

Vrijwilliger bij Maasvallei-loop?

Vrijwilliger bij Maasvallei-loop?

Zoals we vermeld hebben op onze website is er op vaderdag zondag 18 juni om 14:00 uur de Maasvalleiloop. Dat is een nieuw opgezette natuurloop rondom de kerkdorpen Borgharen en Itteren.

Roger Wijsen, medeorganisator, gaf aan dat ze nog enkele vrijwilligers kunnen gebruiken. Hij schreef ons:

We hebben nog wel behoefte aan wat vrijwilligers die willen meehelpen om op het parcours de richting aan te wijzen en/of bij klaphekjes willen staan (zodat de lopers hier mee geholpen worden en om te voorkomen dat klaphekjes onverhoopt open blijven staan.)

De drankpost bij Hartelstein wordt bemand door mensen van Hartelstein.

Kortom, weten jullie nog mensen die op zondagmiddag 18 juni a.s. een handje zouden willen helpen? Geef je dan op via rowijs@outlook.com.

Hoe kwam die Maasvallei-loop er? Na intensief en goed overleg met diverse instanties zoals Staatbosbeheer, stichting Ark, Consortium Grensmaas, Waterschap Limburg, Buitengoed Geul & Maas is een brede basis verworven om meer focus te gaan leggen op de prachtige nieuwe natuur rondom Borgharen en Itteren. De hoofdsponsor is de welbekende hardloopspecialist en winkel in Maastricht “Ron for Run”.

Er is de keuze voor 2 afstanden, namelijk: 6km en +/- 15km. De langere afstand(15km) zal tevens langs de nieuw aangelegde visvijver en door Kasteelhoeve Hartelstein (bevoorradingspost) lopen waarna er via de dijken en door het natuurgebied terug wordt gelopen richting Borgharen. Beide afstanden eindigen bij gemeenschapshuis de Haarderhof (Schoolstraat 8) in Borgharen waar tevens het inschrijfbureau en de prijsuitreiking zal plaatsvinden.
Tevens wordt er een kinderloop georganiseerd voor de groepen 1 t/m 8. Deze zal starten om 13:00 uur en plaatsvinden op het kermisterrein in Borgharen (nabij de Haarderhof).
Daarnaast zullen er korte wandelingen georganiseerd worden zodat ook de niet-renners kennis kunnen maken met de Maasvallei. Onder begeleiding van een boswachter is er gratis de mogelijkheid om een kleine ronde door de natuur te maken.

Meer informatie is te vinden via de website: https://maasvalleiloop.jimdo.com/ of via de Maasvalleiloop Facebookpagina. Via bovengenoemde website kunt u zich inschrijven voor dit evenement. Kosten van inschrijving zijn 6 euro bij een voorinschrijving (kan tot en met 10 juni) of 8 euro op de dag zelf. (Gezien het aantal voormeldingen kan het zijn dat inschrijven op de dag zelf niet meer mogelijk is.) Kinderen zijn gratis.

De organisatoren zijn: Roger, Anouk, Kirsten, Bianca, Micha, They en Marc.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...