Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Vuurwerk

Van de gemeente kregen we informatie over alles rondom vuurwerk:

Afsteektijden vuurwerk

Vuurwerk afsteken mag dit jaar tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur.

Overlast van vuurwerk

Heeft u vragen, opmerkingen of ervaart u overlast? Neem dan contact op met de gemeente Maastricht via 14 043. Bij overlast kunt u ook een melding maken via de Maastricht Meldt App.

Jongeren en vuurwerk

Praat over wat mag en wat niet mag. Voor veel kinderen en jongeren is oud en nieuw een leuke en spannende periode.  Maar zijn zij zich  bewust van de risico’s die verbonden zijn aan het afsteken van vuurwerk? Tips voor ouders en regels voor het afsteken van vuurwerk vindt u op https://www.politie.nl/themas/vuurwerk.html.

Dieren en vuurwerk

Een feest voor iedereen is ook een feest voor de huisdieren in de buurt. Op www.dierenbescherming.nl/vuurwerkactie krijgt u tips om de jaarwisseling ook voor hen prettig te laten verlopen.

Tijdens de laatste weken van december zijn de hondenpoepbakken dicht om vernieling door vuurwerk te voorkomen. De hondenpoepzakjes kunt u in de vuilniszakken stoppen die aan de bakken hangen. In de eerste week van januari worden de bakken weer open gemaakt.

 

Vuurwerk opruimen

Als u uw vuurwerk ophaalt bij een officieel vuurwerkverkooppunt in Maastricht krijgt u een vuurwerkrestzak cadeau. U kunt de gratis zak ook ophalen bij het GemeenteLoket. In die zak kunt u de resten van vuurwerk stoppen. Zet de zak bij het restafval in de eerste weken van het jaar (kijk op uw afvalkalender).

Door de vuurwerkresten op te ruimen kunnen kinderen geen vuurwerkresten oprapen en afsteken. Ook bevat vuurwerk zware metalen die giftig zijn voor dieren en schadelijk voor planten. Ruim daarom de vuurwerkresten snel op. Zo zorgt u bovendien dat de metaalresten niet in de bodem of het oppervlaktewater komen. Pak bijvoorbeeld samen met uw buren een bezem en veeg de straat schoon. Het perfecte moment om hen meteen een prettig nieuw jaar te wensen. Tip: maak vuurwerkafval eerst goed nat voordat u het opruimt.                   

 

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...