Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Wandelen van Eijsden tot de Mookerhei

Soms kom je heel toevallig achter leuke activiteiten. Jean Innemee, bekend van The Walkers, Carboon en de LVK-hit: “Vaan Eijsde tot de Mookerhei” heeft zijn beste tijd in Itteren doorgebracht. Hij is 11 jaar geleden overleden en dat willen de initiatiefnemers herdenken met een wandeltocht van 10 etappes.

Wilt u er meer over weten, lees dan onderstaande:

Zoals jullie vast en zeker wel weten won Jean Innemée ooit het Limburgse Vastelaovesleedsjes Konkoer (LVK) met het lied “Vaan Eysde tot de Mookerheij”. Dat eerste LVK vond 42 jaar geleden plaats en het lied is nog steeds een voltreffer in elke carnavalsperiode. Komende augustus is het ook alweer 11 jaar geleden dat Jean Innemée het tijdelijke met het eeuwige verwisselde.

Onlangs is het idee geboren om de titel van zijn winnende lied om te zetten in een concrete wandeling: van Eysden naar Mook. Dit idee is enthousiast ontvangen door Jeans echtgenote Fien en dochter Sylvia. Bij deze willen we jullie graag uitnodigen om mee te doen!

Bedoeling:
Voorgesteld wordt om een wandeltocht van circa 12 etappes te maken van elk maximaal ± 20 km lang. Deze lengte is goed te doen voor iedereen die redelijk tot goed ter been is, zeker als er af en toe onderweg gepauzeerd kan worden. Je hebt alleen een paar wandelschoenen nodig. Kleding pas je zelf aan aan de weersomstandigheden. Alle wandelingen worden overdag gehouden (’s ochtends starten, in de namiddag afsluiten).

Route:
De eerste wandeling start in Eysden, de laatste eindigt in Mook. We willen zoveel mogelijk de Maas in Limburg volgen – op uitsluitend Nederlands grondgebied – en gebruiken daarvoor als basis het wandelboekje “Het Maaslandpad”.

In Itteren zal de route lopen langs Jeans voormalig woonhuis. Wie wil kan bovendien in St. Odiliënberg de natuurbegraafplaats bezoeken waar Jeans laatste rustplaats zich bevindt. Voor elke etappe zal een routebeschrijving beschikbaar worden gesteld, inclusief een beknopte omschrijving van de belangrijkste bezienswaardigheden onderweg.

Data:
We willen medio september 2018 starten met de wandeling. In overleg met de deelnemers willen we elke week afwisselend een zaterdag of zondag één etappe lopen.
Het is de bedoeling dat we de laatste etappe eindigen op dat datum van het eerstvolgend LVK: eind februari 2019.

Kosten:
Deze bedragen niets. Elke deelnemer zorgt zelf voor een eigen lunchpakket en drank voor onderweg. Koffie of anderszins op eventuele pauzeplaatsen is voor eigen rekening.

Deelnemen:
We willen graag een “kerngroep” formeren die alle etappes gaat lopen. Voor andere deelnemers  is het echter ook mogelijk om af en toe een etappe mee te lopen of er eentje over te slaan. Voor zover de route (wegomstandigheden) het toelaat is het wellicht zelfs mogelijk om etappes per fiets af te leggen.

Verdere organisatie:
De wandelaars gaan met eigen (of openbaar) vervoer naar de finishplek van de te wandelen etappe. Van daar uit reizen we naar het startpunt van de wandeling. Zo heeft elke wandelgroep de tijd aan zichzelf. Om het reizen naar finish- en startplek te vergemakkelijken is carpooling aan te bevelen. Het is voor belangstellenden die minder goed ter been zijn misschien leuk om hieraan mee te helpen of onderweg een pauzeplek-met-koffie te organiseren…

Voor jou:
–          Als je bovenstaande een leuk idee vindt en je bent geïnteresseerd in deelname (geheel of gedeeltelijk), laat het dan even weten aan Rob Plantaz: rplantaz@zonnet.nl

–          Sportievelingen die álle etappes  willen meelopen krijgen een uitnodiging om samen te overleggen welke data geschikt zijn

–          Deelnemers die deels meedoen worden op tijd geïnformeerd over welke etappe op welke datum gehouden zal worden.

O ja, en die Rob Plantaz kennen we natuurlijk als de oud-leerkracht van groep 7 en

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Geld nodig voor goed idee?

De ideeën voor de Burgerbegroting kunnen weer ingediend worden. Vorig jaar heeft Janneke Maessen heeft vorig jaar ervoor gezorgd dat er de komende jaren mooie

Lees verder »
Veiligheid

Overlast werkzaamheden brug

Vanmiddag overleg gehad met Gemeente en Rijkswaterstaat: de chauffeurs voor Sibelco zijn (en worden) aangesproken op hun rijgedrag: het feit dat er in de Pasestraat

Lees verder »