Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Wandelpad vanaf Op de Warrey

Wandelpad vanaf Op de Warrey

Wandelpad vanaf Op de Warrey

Eén van onze opmerkzame lezers heeft de Dorpsraad de vraag gesteld over een (nog aan te leggen) wandelpad bij Op de Warrey (Op de Hoogmaas). Hij schrijft:

Wij lezen met verbazing in ´Recreatievisie Itteren-Borgharen 2014´, zie Bijlage 2 Reacties bewoners en beantwoording, dat het herstellen van de verbinding van het voetpad op de Hoogmaas (het Bundervoetpad) in het verleden heeft gestuit op bezwaren van de bewoners.
Rondvraag leert ons kennen dat de bewoners juist wel de bovengenoemde verbinding hersteld willen hebben.

Kijk dat zijn tenminste mensen die de stukken goed lezen en ook duidelijk aan kunnen geven waarom want hij vervolgt:

Helaas zijn onze wandelmogelijkheden zonder last te hebben van het alsmaar drukker wordend verkeer sinds een jaar of 8 behoorlijk uitgedund. Kijk maar eens naar de drukke ‘op de Bos’ richting de brug waar maar voor een gedeelte een trottoir ligt. Hetzelfde probleem doet zich voor op de weg naar Borgharen. Hier moet je als wandelaar het fietspad delen met fietsers. Dus wat ons betreft mag de verbinding van het voetpad op de Hoogmaas weer hersteld worden.

Toen wij terug graafden in het verleden kwamen we er achter dat het wandelpad vroeger ook gebruik werd door autoverkeer. Er is ook een inbraakgolf geweest en men gebruikte deze weg om snel weg te komen uit de “bewoonde wereld”. Daar heeft men toen een einde aan gemaakt met een slagboom maar dat was voor een minder goed oplettende fietser een gevaarlijk obstakel. Al met al is nu de vraag om wel een wandel/fietspad te creëren waar geen auto’s kunnen komen. We horen graag wat u als lezer hiervan vindt, dus mail maar naar info@itteren.nl.

Voor de duidelijkheid zullen we in de bijlage nogmaals de Recreatievisie meesturen

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Dromen over wonen

Is uw huis eigenlijk te groot voor u? Wilt u (over een tijdje) een levensbestendige woning waar u uw verdere leven kunt blijven wonen? Wilt

Lees verder »