Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Wat is met de keersluis gebeurd?

Wat is met de keersluis gebeurd?

Wat is met de keersluis gebeurd?

Een oplettende fietser heeft ons deze foto doorgestuurd. een bezoekje op de wevsite van RijksWaterStaat vermeldt het volgende:

De hefdeur van keersluis Limmel hangt sinds begin van de middag scheef. Het is onduidelijk hoe de sluisdeur in deze toestand terecht gekomen is, dat wordt momenteel onderzocht. Het Julianakanaal is ter hoogte van Limmel gestremd voor zowel recreatie- als beroepsvaart.

De voorlopige inschatting van de stremming is dat deze in ieder geval tot maandag duurt. Enerzijds wordt onderzocht hoe dit heeft kunnen plaatsvinden en anderzijds proberen we de vaarweg weer zo snel mogelijk open te stellen voor scheepvaart.

Maatregelen

Op dit moment lijkt de situatie stabiel. Een kraanponton en een mobiele kraan zijn onderweg om de deur aan de ophangbalken te hangen. Dit is een intensieve operatie en zal naar verwachting een aantal dagen duren.

Omvaarroute

Recreatie- en beroepsvaart tot klasse II kan omvaren over de Zuid-Willemsvaart. Beroepsvaart vanaf klasse II hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van het Albertkanaal.

Keersluis Limmel

Keersluis Limmel heeft als primaire functie het keren van het water. Zodra op de Maas hoge waterstanden worden gesignaleerd, zorgt de keersluis ervoor dat de hefdeur tijdig zakt en het water tegenhoudt. De keersluis beschermt zo het achterland tegen overstromingen.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Reünie LTC Itteren

Jaren geleden was er een tennisclub in Itteren en nu willen enkele oud-leden een reünie organiseren. Ze vragen uw medewerking hierin Een 4-tal oud leden

Lees verder »