Deze vraag kregen we en hebben even geGoogled en vonden dat op 16 april 2019 het ontwerp-, projectplan herinrichting Kanjel en Gelei definitief gemaakt is. Daarin staat o.a.:
De geplande werkzaamheden hebben tot doel om een optimale waterverdeling binnen de deelgebieden te regelen, scheiding van beek en landgoederenvijvers bewerkstelligen, de waterkwaliteit te verbeteren, het baggeren van waterlopen en de aanleg van twee gecombineerde buffers.
….
Het plangebied bevindt zich hoofdzakelijk aan de noordoostzijde in de gemeente Maastricht en een klein gedeelte is gelegen in de gemeente Meerssen. Het project heeft betrekking op de beekloop Kanjel vanaf de inlaat uit de Kleine Geul bij de Rothemermolen tot aan de locatie waar deze middels een sifon onder het Julianakanaal door gaat. De Gelei is een aftakking van de Kanjel en stroomt vanaf de spoorbaan tot aan de instroom in de Geul, net benedenstrooms Meerssenhoven. Op afbeelding 1 is de ligging van het plangebied aangegeven. (afbeelding 1 is de foto bovenaan.)
…
Meerssenhoven:
Aan de noordzijde van het plangebied bevindt zich het landgoed Meerssenhoven, aan de weg Meerssenhoven. Het plangebied bevindt zich direct langs het landgoed van Meerssenhoven. Dit landgoed bestaat uit enkele grote gebouwen en een ruime tuin met diverse hagen, plantsoenen en grasvelden. Tevens bevindt zich een gracht rondom een van de gebouwen welke in de nieuwe situatie gevoed wordt met water uit de Gelei. Verder bestaat de omgeving uit agrarisch gebied met in het uiterste noorden van het plangebied een bosschage.
Wilt u het hele rapport lezen klik dan op Kanjel en Gelei en veel leesplezier!