Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Wat zijn ze bij Meerssenhoven aan het doen?

Deze vraag kregen we en hebben even geGoogled en vonden dat op 16 april 2019 het ontwerp-, projectplan herinrichting Kanjel en Gelei definitief gemaakt is. Daarin staat o.a.:

De geplande werkzaamheden hebben tot doel om een optimale waterverdeling binnen de deelgebieden te regelen, scheiding van beek en landgoederenvijvers bewerkstelligen, de waterkwaliteit te verbeteren, het baggeren van waterlopen en de aanleg van twee gecombineerde buffers.

….

Het plangebied bevindt zich hoofdzakelijk aan de noordoostzijde in de gemeente Maastricht en een klein gedeelte is gelegen in de gemeente Meerssen. Het project heeft betrekking op de beekloop Kanjel vanaf de inlaat uit de Kleine Geul bij de Rothemermolen tot aan de locatie waar deze middels een sifon onder het Julianakanaal door gaat. De Gelei is een aftakking van de Kanjel en stroomt vanaf de spoorbaan tot aan de instroom in de Geul, net benedenstrooms Meerssenhoven. Op afbeelding 1 is de ligging van het plangebied aangegeven. (afbeelding 1 is de foto bovenaan.)

Wat zijn ze bij Meerssenhoven aan het doen?Meerssenhoven:
Aan de noordzijde van het plangebied bevindt zich het landgoed Meerssenhoven, aan de weg Meerssenhoven. Het plangebied bevindt zich direct langs het landgoed van Meerssenhoven. Dit landgoed bestaat uit enkele grote gebouwen en een ruime tuin met diverse hagen, plantsoenen en grasvelden. Tevens bevindt zich een gracht rondom een van de gebouwen welke in de nieuwe situatie gevoed wordt met water uit de Gelei. Verder bestaat de omgeving uit agrarisch gebied met in het uiterste noorden van het plangebied een bosschage.

Wilt u het hele rapport lezen klik dan op Kanjel en Gelei en veel leesplezier!

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Vrijdag GEEN Aansjuive

Onze vrijwilligers hebben helaas moeten beslissen dat er vrijdagavond 24 juni geen Aansjuive kan plaatsvinden. Er is iemand in de nabijheid van de vrijwilligers besmet

Lees verder »
Verenigingsnieuws

Verrekijker kwijt?

Eén van onze inwoners heeft afgelopen vrijdag een verrekijker gevonden op een bankje in ons natuurgebied. Ze heeft al van alles geprobeerd om de rechtmatige

Lees verder »