Dossiers

Wijn- en biergilde in de Aw Sjaol

Vanaf 1 september hebben we een nieuwe vereniging in Itteren: “Entre les Collines” (tussen de heuvels). Dat zijn mensen die zelf bier en wijn maken. Ieder jaar weer starten zij een cursus en maken dan gebruik van hun jarenlange ervaring.

Wilt u meer weten of zelf leren bier of wijn maken? geef u dan voor 1 september op via hun website www.entre-les-collines.nl 

Zij hebben onderstaand bericht geschreven:

Entre les Collines: wijn- en biergilde

ELC bestaat uit liefhebbers van de ambachten wijnmaken en bierbrouwen. Het doel van de vereniging is om dit samen te doen, van elkaar te leren en de kennis over te dragen aan anderen. Hiertoe houden we maandelijks thema-avonden om onze kennis te verdiepen en de resultaten van ons werk, bier en wijn, te proeven en te bespreken zodat het volgende keer nog beter wordt.

Wijn- en biergilde in de Aw Sjaol
Wijngaard

Ook wordt er elk jaar een beginnerscursus bierbrouwen en een beginnerscursus wijnmaken gegeven. Deze starten in oktober/november 2023. Belangstellenden kunnen zich hiervoor (t/m. september a.s.) opgeven via onze websitewww.entre-les-collines.nl.

Op deze website is uitvoerige informatie over ELC en de cursussen te vinden.

Onze vereniging amateur wijnmakers- en bierbrouwersgilde Entre les Collines, kortweg ELC, is blij dat we onderdak gevonden hebben voor onze verenigingsactiviteiten in de Aw Sjaol te Itteren vanaf september 2023. Wij kijken uit naar kennismaking met de medebezoekers van de Aw Sjaol!