Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Wil jij ook een groen dak?

Dan is er sinds kort een aanbieding via de gemeente Maastricht en het CNME. Zij willen willen de wijken groener maken. Groene daken zijn hiervoor een goed idee. Met groene daken maken we onze leefomgeving aangenamer, koeler en beter bestand tegen hittestress en wateroverlast. Vind jij het leuk om het platte dak van jouw huis of schuur hiervoor te benutten? Als jij via deze actie een dakbloemenweide op jouw dak neemt dan kun je de eerste 450 euro gratis krijgen!

Tot 1 september 2023 kunnen inwoners van de gemeente Maastricht zich bij CNME aanmelden voor deze actie. Ga dan naar deze site van het CNME, lees alles goed door, vul het formulier in en laat het dak vergroenen.

Een dakbloemenweide (materiaal, transport én aanleg) kost € 75,- per m². De eerste € 450,- krijg je cadeau. Dit bekent dat de eerste 6 m² per adres gratis zijn.

Heb je bijvoorbeeld een dak van 20 m², dan zijn de eerste 6 m² gratis. De overige 14 m² kosten jou € 75,- / m². Dat betekent dat je zelf nog 14 x €75 = €1050,- incl. btw betaalt.

Je betaalt  50% na de dakinspectie en 50% na aanleg.

Zo is het een stuk koeler onder deze dakbloemenweide, de vogels en insecten vinden een nieuwe mooie plek en de dakbedekking gaat veel langer mee. Gewoon doen dus!

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Last van alleen zijn?

Kent u iemand die zich alleen voelt of voelt u zichzelf alleen? De gemeente Maastricht heeft samen met Humanitas Maastricht-Heuvelland een signaalpunt ingericht dat u

Lees verder »
Gemeentenieuws

Itteren en Borgharen pilot PMD

Vanuit de Dorpsraad hebben we vaker de vraag gekregen waarom het PMD (Plastic, Metaal en Drankverpakkingen)-afval niet, net zoals in Bunde in plastic zakken opgehaald

Lees verder »
Verkeer & openbaar vervoer

Op de hoogte blijven van de brug

Rijkswaterstaat wil de inwoners van Itteren en omstreken op de hoogte houden welke werkzaamheden gepland zijn omtrent de brug. Enerzijds heeft RWS een aparte plek

Lees verder »