Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Wilgentenen gebruiken?

Wilgentenen gebruiken?

Wilgentenen gebruiken?

Met de takken van Wilgen kun je hele mooie dingen maken: ze worden gebruikt om manden, afrasteringen, meubels of tuinversieringen mee maken. Hoe kom je dan aan die wilgentenen? Het CMNE organiseert een “Wilgen oogstdag”. Ga op 28 januari naar hun natuurtuin in Jekerdal en leer wat je ermee kunt doen:

Wilgen zijn typisch Nederlands en ook nog eens heel nuttig. Zo houden ze onze rivieroevers stevig. En wist je dat aspirine gemaakt wordt van salicylzuur, een stofje dat alleen in wilgenbast voorkomt? Vanwege hun snelle groei en makkelijk buigbare takken zijn wilgen bovendien ideaal om er van alles mee te maken. Denk bijvoorbeeld aan manden of meubels, maar ook hutten, afscheidingen of tunnels.

Wilgen oogstdag

Tijdens de jaarlijkse wilgen oogstdag in de CNME Natuurtuinen Jekerdal op 28 januari ben je welkom om wilgentenen te komen oogsten. Dat mag voor je eigen bouwwerk of om CNME Maastricht en regio te helpen. Tijdens de wilgen oogstdag op 28 januari worden de wilgen geknot en de takken op kleur en lengte gesorteerd. De takken worden daarna gebundeld en kunnen zo makkelijk vervoerd worden naar hun nieuwe locatie.

Deelnemers worden daarbij begeleid door het Team Ecologisch Beheer van CNME. Voor gereedschap wordt gezorgd, lunch kunnen deelnemers zelf meebrengen.

CNME Natuurtuinen Jekerdal

De CNME Natuurtuinen Jekerdal ligt midden in het Jekerdal, vlakbij de rivier de Jeker. De vallei wordt omringd door de Sint Pietersberg en de Cannerberg en grenst aan het Jekerdalpark.
Op deze prachtige plek staan veel wilgenbomen die ieder jaar de bouw-tenen leveren voor wilgenbouwsels in heel Maastricht.

Meld je aan!

Datum: Op zaterdag 28 januari 2017
Tijd: Van 10:00 tot 16:00 uur
Plaats: CNME Natuurtuinen Jekerdal, Drabbelstraat 7, Maastricht
Kosten: Deelname is gratis, zelf lunch meenemen.
Aanmelden: Er is plek voor max. 20 deelnemers, dus wees er snel bij! Mail Jerom Hendrickx: Hendrickx@cnme.nl

Kijk ook op www.cnme.nl voor meer informatie.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Vrijdag GEEN Aansjuive

Onze vrijwilligers hebben helaas moeten beslissen dat er vrijdagavond 24 juni geen Aansjuive kan plaatsvinden. Er is iemand in de nabijheid van de vrijwilligers besmet

Lees verder »
Verenigingsnieuws

Verrekijker kwijt?

Eén van onze inwoners heeft afgelopen vrijdag een verrekijker gevonden op een bankje in ons natuurgebied. Ze heeft al van alles geprobeerd om de rechtmatige

Lees verder »