Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Wilgentenen gebruiken?

Wilgentenen gebruiken?

Wilgentenen gebruiken?

Met de takken van Wilgen kun je hele mooie dingen maken: ze worden gebruikt om manden, afrasteringen, meubels of tuinversieringen mee maken. Hoe kom je dan aan die wilgentenen? Het CMNE organiseert een “Wilgen oogstdag”. Ga op 28 januari naar hun natuurtuin in Jekerdal en leer wat je ermee kunt doen:

Wilgen zijn typisch Nederlands en ook nog eens heel nuttig. Zo houden ze onze rivieroevers stevig. En wist je dat aspirine gemaakt wordt van salicylzuur, een stofje dat alleen in wilgenbast voorkomt? Vanwege hun snelle groei en makkelijk buigbare takken zijn wilgen bovendien ideaal om er van alles mee te maken. Denk bijvoorbeeld aan manden of meubels, maar ook hutten, afscheidingen of tunnels.

Wilgen oogstdag

Tijdens de jaarlijkse wilgen oogstdag in de CNME Natuurtuinen Jekerdal op 28 januari ben je welkom om wilgentenen te komen oogsten. Dat mag voor je eigen bouwwerk of om CNME Maastricht en regio te helpen. Tijdens de wilgen oogstdag op 28 januari worden de wilgen geknot en de takken op kleur en lengte gesorteerd. De takken worden daarna gebundeld en kunnen zo makkelijk vervoerd worden naar hun nieuwe locatie.

Deelnemers worden daarbij begeleid door het Team Ecologisch Beheer van CNME. Voor gereedschap wordt gezorgd, lunch kunnen deelnemers zelf meebrengen.

CNME Natuurtuinen Jekerdal

De CNME Natuurtuinen Jekerdal ligt midden in het Jekerdal, vlakbij de rivier de Jeker. De vallei wordt omringd door de Sint Pietersberg en de Cannerberg en grenst aan het Jekerdalpark.
Op deze prachtige plek staan veel wilgenbomen die ieder jaar de bouw-tenen leveren voor wilgenbouwsels in heel Maastricht.

Meld je aan!

Datum: Op zaterdag 28 januari 2017
Tijd: Van 10:00 tot 16:00 uur
Plaats: CNME Natuurtuinen Jekerdal, Drabbelstraat 7, Maastricht
Kosten: Deelname is gratis, zelf lunch meenemen.
Aanmelden: Er is plek voor max. 20 deelnemers, dus wees er snel bij! Mail Jerom Hendrickx: Hendrickx@cnme.nl

Kijk ook op www.cnme.nl voor meer informatie.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Last van alleen zijn?

Kent u iemand die zich alleen voelt of voelt u zichzelf alleen? De gemeente Maastricht heeft samen met Humanitas Maastricht-Heuvelland een signaalpunt ingericht dat u

Lees verder »
Gemeentenieuws

Itteren en Borgharen pilot PMD

Vanuit de Dorpsraad hebben we vaker de vraag gekregen waarom het PMD (Plastic, Metaal en Drankverpakkingen)-afval niet, net zoals in Bunde in plastic zakken opgehaald

Lees verder »
Verkeer & openbaar vervoer

Op de hoogte blijven van de brug

Rijkswaterstaat wil de inwoners van Itteren en omstreken op de hoogte houden welke werkzaamheden gepland zijn omtrent de brug. Enerzijds heeft RWS een aparte plek

Lees verder »