Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Wilt u “Dijkwacht” worden?

Op 28 augustus is er een klankbordgroep geweest waar ook Waterschap Limburg aanwezig was. Zij gaven aan dat ze nieuwe dijkwachten kunnen gebruiken. Daarbij gaven ze ons bijgaande folder  Folder dijkwachten en vertelden zij het volgende:

“Als het hoogwater wordt gaan de dijkwachten de dijk inspecteren. Dit op afroep van hun dijkvak- coördinator. Eerst start de inspectie met een nul-inspectie dan staat er nog geen water tegen de dijk. Dan kun je je als dijkwacht een goed beeld vormen van de dijk. Er wordt gestart met een frequentie van een maal per dag. De inspectiefrequentie loopt op naarmate het water verder stijgt.

Als de dijkwacht start met zijn inspectie meldt hij of zij zich aan per telefoon. Idem afmelden. Kom je onderweg iets tegen dan maak je een of meerder foto’s en noteer je dat op het juiste formulier in je telefoon. Daarna wordt alles (inclusief foto’s)  verstuurd naar het kantoor in Roermond. Hier wordt de melding dan verder afgehandeld. Is het een urgente gebeurtenis dan wordt direct na het versturen van de foto’s en het formulier gebeld naar het kantoor in Roermond om toe te lichten hoe ernstig het is.

Voor het goed kunnen beoordelen van een gebeurtenis volg je een opleiding van twee middagen bij het waterschap. Jaarlijks organiseren we bijeenkomsten voor de dijkwachten natuurlijk bij jullie in de buurt. Hier word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen. Regelmatig wordt er op z’n bijeenkomst buiten geoefend en na afloop geëvalueerd.

De vergoeding voor het bijwonen van de jaarlijkse bijeenkomst bedraagt € 55,00 per jaar.  Van het waterschap ontvang je de benodigde materialen voor het uitvoeren van de inspectie. Zoals   een parka jas, regenbroek en laarzen. De andere benodigdheden zoals telefoon, zaklamp enz. ontvangt je bij het uitvoeren van de inspectie.

Zijn er nog vragen dan kan je altijd mailen of bellen naar 06-52041184.”

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Jippie, de goaltjes zijn er!

Op vrijdagmorgen 21 juni zijn de goaltjes geplaatst. Weken, misschien maandenlang hebben jongeren ons gevraagd wanneer de goaltjes zouden komen. Op de dag dat het

Lees verder »