Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Wonen of industrie bij Borgharenweg?

Men is bezig met het maken van bebouwing langs de Borgharenweg (Tregaterrein). De buurtraad van Limmel zet zich in om daar woningbouw te plaatsen en heeft daarbij een groot gedeelte van de gemeenteraad achter zich staan. Het bestemmingsplan geeft echter op dit moment nog “industrie” aan. Daarop heeft een “slimme” ondernemer zijn plan voor een grote loods gemaakt en dus niet voor woningbouw. Als dit doorgaat, zien we, als we bijvoorbeeld met de fiets naar de (binnen)stad van Maastricht willen gaan, alleen maar een groot stuk industrie.

Voor Limmel zou dat betekenen dat ze dan ingesloten liggen tussen de Beatrixhaven, de Mosa, de Noorderbrug en dan ook nog de industrie op de Borgharenweg. De Buurtraad van Limmel heeft derhalve een demonstratie gepland om dit tegen te gaan. Zij lopen zaterdag 28 augustus vanaf 11:00 uur vanaf het Lochtmanhuis (aan de hoek Populierweg/Dolmansstraat) naar het Tregaterrein en dan weer terug. Wilt u ook uw steentje bijdragen? Kom dan:

zaterdag 28 augustus om 11:00 uur naar het Lochtmanhuis

en loop mee zodat iedereen weet dat we daar liever woningbouw krijgen. In de bijlagen hieronder vind u een brandbrief van de inwoners van Limmel en een brief van Buurtraad Limmel aan de Gemeenteraad.

210818 Buurtnetwerk_Limmel_Brandbrief_mega-loods_Tregaterrein_Limmel

Borgharenweg actie

 

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...