Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Zondag boekpresentatie Mobilisatie Itteren

Via Heemkunde vereniging Itteren kregen we volgend bericht:

Op 10 mei 2020 was het 80 jaar geleden dat nagenoeg alle Itterse gemobiliseerden die in 1939 waren opgeroepen, behouden huiswaarts keerden.
In de Ruyterstraat staat ter hoogte van het kerkhof van Itteren, een Heilig Hartbeeld waarop de tekst “Uit dankbaarheid Itteren 10 mei 1940” te lezen is. Dit monument is destijds opgericht uit dankbaarheid voor die behouden thuiskomst.

Heemkunde Itteren heeft 80 jaar nadien de verhalen van de mobilisatie van betrokkenen en nabestaanden vastgelegd in een boekje zodat iedereen die hierin geïnteresseerd is, onder andere weet waarom dit monument toentertijd tot stand is gekomen.

Helaas is het inmiddels oktober 2021 en kunnen we nu pas op een verantwoorde wijze een klein feestje vieren bij het uitbrengen van dit boekje. De wereldwijde verspreiding van het corona-virus in 2020 heeft deze vertraging teweeg gebracht.

Dit feestje staat te gebeuren op zondag 10 oktober a.s. Om 11 uur begint een Heilige Mis die verzorgd zal worden door pastoor P. Horsch met muzikale opluistering van het gemengd kerkelijk zangkoor St. Caecilia.

Aansluitend lopen we via het kerkhof naar de Ruyterstraat om een plaquette met de namen van de gemobiliseerden te onthullen. Tenslotte is er nog de gelegenheid om na te praten in de Brigidahoeve tegenover de kerk in Itteren. Bij de ingang van de Brigidahoeve zijn de boekjes á € 7,50 te koop. Daarna zijn de boekjes te koop bij Taverne d’n Tabbernakel, Brigidastraat 65, Brigidahoeve, Brigidastraat 64 en ’t Winkelke, Pasestraat 2 in Itteren.

We hopen u op 10 oktober te kunnen begroeten!

 

Heemkunde Itteren

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Geld nodig voor goed idee?

De ideeën voor de Burgerbegroting kunnen weer ingediend worden. Vorig jaar heeft Janneke Maessen heeft vorig jaar ervoor gezorgd dat er de komende jaren mooie

Lees verder »
Veiligheid

Overlast werkzaamheden brug

Vanmiddag overleg gehad met Gemeente en Rijkswaterstaat: de chauffeurs voor Sibelco zijn (en worden) aangesproken op hun rijgedrag: het feit dat er in de Pasestraat

Lees verder »