Dossiers

Itteraktief

Itteraktief

Herkent u dit ook?

Misschien kent u het wel. Dat het soms moeilijk is om contact te leggen met een nieuwe buur, of te ontdekken wie er in uw omgeving dezelfde interesses heeft. Na het wegvallen van bijvoorbeeld de school en winkels in het dorp kan het moeilijker zijn om iemand te treffen. Niet iedereen vind het makkelijk om op straat op een ander af te stappen en kennis te maken.

Er zijn in het dorp een hoop mensen die iets betekenen voor het dorp en de omgeving. Maar er zijn wellicht ook mensen die ideeën hebben voor het dorp of behoefte hebben om aansluiting met buurtbewoners te vinden met betrekking tot het delen van hobby`s of interesses.

Visie Itteraktief

Middels een nieuw buurtinitiatief willen we proberen die mensen bij elkaar brengen. Als toevoeging aan alle goede initiatieven die al worden genomen willen we een beweging ontwikkelen die ondersteuning biedt bij het tot uitvoering brengen van nieuwe initiatieven en activiteiten. Zonder verdere verplichtingen.

Naast de activiteiten die nu al regelmatig georganiseerd worden willen we het aanbod nog verder vergroten. Activiteiten die onder andere in teken staan van mensen (jong, oud en alles wat daar tussen valt) met elkaar te verbinden en elkaar te leren kennen.

Om dit met elkaar te kunnen opbouwen is ontmoeting noodzakelijk. Wij willen als initiatiefgroep in eerste instantie faciliteren en meedenken. Waarna wij hopen dat we met elkaar hier verder vorm aan kunnen geven.