Dossiers

Massagepraktijk Jeeva

Heeft u wel eens van Ayurveda gehoord? Ayurveda is een geneeskunde, afkomstig uit India en bestaat al zo’n 5000 jaar. De kennis wordt van generatie op generatie doorgegeven. Ayurveda ziet de mens als een geheel, dus het lichaam staat niet los van de geest. Ze hebben voortdurend invloed op elkaar. Alles is met elkaar verbonden. Als hier een disbalans in komt, ontstaan er psychologische of fysieke klachten. Ayurveda is de wetenschap van het leven en heeft als doel om op een natuurlijke manier de balans te herstellen. 

Massagepraktijk JeevaIk ben Joemon Thekkaekurikattukunnal, kom uit Zuid-India en woon sinds 3,5 jaar met mijn (Maastrichtse) vrouw en zoon in Itteren. In het verleden heb ik ontwikkelingswerk gedaan in India, Namibia en Papua Nieuw Guinea. Ik heb daar gewerkt met primitieve stammen en veel geleerd over traditionele geneeswijzen en het leven in harmonie met de natuur. 

Sinds kort heb ik een massagepraktijk aan huis, Kapelaanstraat 77. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd, zowel in India als in Nederland. Mijn massages zijn gebaseerd op de principes van Ayurveda. Zo behandel ik de Marma-punten (vergelijkbaar met acupressuur punten), het vatenstelsel en de spieren. Alles met het doel om balans te herstellen, pijn te verminderen en rust te geven. Mensen met slaapproblemen, stressklachten, hoofdpijn en rugpijn kunnen vooral profijt hebben van regelmatige massages. Maar voor iedereen is dit op zijn tijd een goed middel om in balans te blijven, noodzakelijk onderhoud van lichaam en geest!

Massages (op afspraak) duren een uur en kosten 50 euro. 

In de praktijkruimte geef ik ook workshops massage. U leert de basisbeginselen zodat u anderen kunt helpen ontspannen met massage. Verder kunnen er voor bedrijven en organisaties stoelmassages gegeven worden op locatie. Een mooie manier om als werkgever goed voor medewerkers te zorgen en burn-outs en stress te verminderen. 

Meer informatie is te vinden op www.jeeva.eu 

Joemon Thekkaekurikattukunnal
Kapelaanstraat 77, Itteren
Voor afspraken kunt u appen naar:  06-33195358