Dossiers

Zonnebloem

Zonnebloem

Bij de Zonnebloem draait het om mensen, al meer dan 65 jaar. We brengen ze bij elkaar en staan voor ze klaar. We zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. Een lichamelijke beperking hoeft wat ons betreft nooit een belemmering te zijn, we willen dat iedereen volop van het leven kan genieten. Om dat voor elkaar te krijgen, denken we altijd in oplossingen. Dat geldt voor onze vrijwilligers, voor onze donateurs en voor de partners waarmee we samenwerken. Stuk voor stuk doen zij er alles aan om mensen een onvergetelijk moment te bezorgen.

Daarom blijven we dat doen waar we altijd al goed in waren: contacten leggen, gezelligheid brengen, activiteiten organiseren en vakanties mogelijk maken. Zo is er ook een rolstoelauto die te huur aangeboden wordt door de Zonnebloem. Voor ons als vrijwilligers is het ook heel belangrijk om te weten wat onze gasten graag zouden willen doen, dus tips en voorstellen zijn altijd welkom. Dan kunnen we het programma zo maken dat er voor iedereen wel een keer iets leuks is om aan mee te doen. Bij een activiteit van de Zonnebloem worden er natuurlijk ook kosten gemaakt en wij proberen om deze altijd zo laag mogelijk te houden zodat de eigen bijdrage van de gast ook niet zo heel hoog is.

Voor wie is de Zonnebloem?

De Zonnebloem is er voor iedereen met een lichamelijke beperking. Jong en oud, wie je ook bent en wat je ook graag doet. Wil jij mensen leren kennen met wie het klikt? Wil je eropuit, om dat te doen wat je leuk vindt? Eens een keer mee op vakantie? Of ken je iemand met een fysieke beperking die dat graag zou willen? Neem dan contact op en kijk met ons naar de mogelijkheden.

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op met jouw lokale Zonnebloemafdeling. Je kunt je ook gelijk inschrijven. Meedoen met de Zonnebloem is mogelijk voor iedereen vanaf 18 jaar met een lichamelijke beperking.

In Borgharen en Itteren zijn we met 9 vrijwilligers waar je altijd terecht kunt met vragen. Ook als het je leuk lijkt om een keer mee te doen aan een activiteit van de Zonnebloem, meld je bij een van onze vrijwilligers en dan nemen we contact op als er een activiteit is.

Dit zijn momenteel de vrijwilligers:
Melinda Winkens-Bessems, Heinsbergstraat 17, tel: 043-3644198
Marleen Hofkamp, Op de Bannet 12, tel: 043-3641058
Maria v.d. Bosch-Machiels, Op ’t Rooth 15 tel: 06-52243998
Wendy van Gennip, Hertog v Brabantlaan 62 tel: 06-52658045
Lilian Bastings, St Martinusstraat 18, tel: 043-3626345