Dossiers

Foto van Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Afspraken recreatievijver?

Afspraken recreatievijver?

Afspraken recreatievijver?

Er zijn verschillende afspraken gemaakt tussen het Consortium Grensmaas, Visstandverbetering Maas, Buurtraad Borgharen en Dorpsraad Itteren over de Recrteatievijver. Als alles goed gaat, is de vijver “tot in detail” klaar in het voorjaar van 2017. Het noordelijk gedeelte (dat tegen Itteren aanligt) is vooral bedoeld om te recreëren met gras en zitelementen. Het zuidelijk gedeelte (richting Borgharen) is meer bedoeld om te vissen. De vissers kunnen straks met hun fiets of scooter bij hun stek komen. In het najaar gaan de mensen van Visstandverbetering Maas de eerste vis uitzetten. Ook komt er een “vlinderbrug” van duurzaam materiaal. Op de foto ziet u een voorbeeld van zo’n brug. Omdat de vijver al vrij snel erg diep wordt komt er een bord met “verboden te zwemmen” te staan en de ligging van het entreepad aan de Stuifkensweg naar de parkeerplaatsen moet nog aangepast worden.

Er is ook nog gesproken over de inpassing van de vijver in de (afgesproken) Recreatievisie. Hierdoor kan dit aansluiten op wandelroutes.

Consortium Grensmaas zorgt voor het beheer tot in 2024: de afsluiting van het project Grensmaas. Het Consortium zorgt ervoor dat dan een nieuwe beheerder de taken overneemt.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Geld nodig voor goed idee?

De ideeën voor de Burgerbegroting kunnen weer ingediend worden. Vorig jaar heeft Janneke Maessen heeft vorig jaar ervoor gezorgd dat er de komende jaren mooie

Lees verder »
Veiligheid

Overlast werkzaamheden brug

Vanmiddag overleg gehad met Gemeente en Rijkswaterstaat: de chauffeurs voor Sibelco zijn (en worden) aangesproken op hun rijgedrag: het feit dat er in de Pasestraat

Lees verder »