Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Afspraken recreatievijver?

Afspraken recreatievijver?

Afspraken recreatievijver?

Er zijn verschillende afspraken gemaakt tussen het Consortium Grensmaas, Visstandverbetering Maas, Buurtraad Borgharen en Dorpsraad Itteren over de Recrteatievijver. Als alles goed gaat, is de vijver “tot in detail” klaar in het voorjaar van 2017. Het noordelijk gedeelte (dat tegen Itteren aanligt) is vooral bedoeld om te recreëren met gras en zitelementen. Het zuidelijk gedeelte (richting Borgharen) is meer bedoeld om te vissen. De vissers kunnen straks met hun fiets of scooter bij hun stek komen. In het najaar gaan de mensen van Visstandverbetering Maas de eerste vis uitzetten. Ook komt er een “vlinderbrug” van duurzaam materiaal. Op de foto ziet u een voorbeeld van zo’n brug. Omdat de vijver al vrij snel erg diep wordt komt er een bord met “verboden te zwemmen” te staan en de ligging van het entreepad aan de Stuifkensweg naar de parkeerplaatsen moet nog aangepast worden.

Er is ook nog gesproken over de inpassing van de vijver in de (afgesproken) Recreatievisie. Hierdoor kan dit aansluiten op wandelroutes.

Consortium Grensmaas zorgt voor het beheer tot in 2024: de afsluiting van het project Grensmaas. Het Consortium zorgt ervoor dat dan een nieuwe beheerder de taken overneemt.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Vrijdag GEEN Aansjuive

Onze vrijwilligers hebben helaas moeten beslissen dat er vrijdagavond 24 juni geen Aansjuive kan plaatsvinden. Er is iemand in de nabijheid van de vrijwilligers besmet

Lees verder »
Verenigingsnieuws

Verrekijker kwijt?

Eén van onze inwoners heeft afgelopen vrijdag een verrekijker gevonden op een bankje in ons natuurgebied. Ze heeft al van alles geprobeerd om de rechtmatige

Lees verder »