Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Gratis boekje Archeologie

Vanaf vandaag is het boekje “Uit het grind opgediept”, gratis af te halen in de Aw Sjaol in Itteren. Hierin staan verschillende foto’s met tekst van opgravingen vanuit Itteren. Consortium Grensmaas schrijft hierover:

Uit het grind opgediept. Dat is de titel van een boekwerkje over het archeologisch onderzoek tijdens de uitvoering van het project Grensmaas.

Het boekje, dat circa 40 pagina’s telt, is bedoeld om het brede publiek een helder overzicht te bieden van de rijke archeologische oogst die het werk van Consortium Grensmaas ook heeft opgeleverd.

Het boekje, fraai geïllustreerd met tientallen foto’s en afbeeldingen is een idee van archeoloog Jan Roymans van het bureau Raap, die een groot deel van de vele honderden vondsten in de oude Maasbeddingen heeft begeleid en gecoördineerd. In samenwerking met Consortium Grensmaas heeft het boekje gestalte gekregen.

De Aw Sjaol is geopend op maandag van 17:00 tot 19:00 uur, dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur, donderdag van 9:15 tot 11:00 uur en als er andere activiteiten zijn.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Natuur & milieu

De bloembakken hangen

Janneke Maessen heeft eind vorig jaar via de burgerbegroting geld gevraagd om bloembakken aan de lantaarnpalen te laten hangen voor de komende drie jaren. En

Lees verder »