Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Brug Itteren

Brug Itteren

Brug Itteren

Dorpsraad is al meer dan een jaar bezig met de verkeersveiligheid bij de brug in Itteren. Een van de probleempunten die heel gemakkelijk op te lossen is, is het verwijderen van de dubbele strepen voor de aanduiding van de 30-km zone. Een onzinnige maatregel die alleen maar leidt tot verwarring en gevaarlijke situaties. Bij de gemeente wil en kan men maar niet begrijpen dat er automobilisten zijn die voor de dubbele streep gaan staan en vervolgens geen aanmelding krijgen voor groen met filevorming als gevolg. Wij zien dit echter nog dagelijks gebeuren. Vanuit het gemeentekantoor in Maastricht is dat natuurlijk een stuk moeilijker.

Verleden jaar heeft gemeente op een volstrekt onlogische plaats een klein bordje geplaatst met als opschrift “doorrijden tot stopstreep”. Goed bedoeld maar met weinig effect omdat het bordje op een onlogische plaats hangt en als het toch gezien wordt is het vanwege de kleine lettertjes en grote afstand niet leesbaar, tenzij je arendsogen hebt. Resultaat dus nul. Inwoners van Borgharen en Itteren weten het inmiddels wel maar de mensen die b.v. de Mergellandroute rijden en hier onbekend zijn, dus niet.

Verleden week heeft Dorpsraad, nadat zich weer een paar bijna ongelukken hadden voorgedaan, weer eens aangedrongen op het verwijderen van de zone en de strepen. Gemeente blijft echter halsstarrig vasthouden aan de 30-km zone. Toegeven dat je ooit een verkeerd besluit hebt genomen is blijkbaar moeilijk. Ze zijn nu wel bereid om een duidelijker bord te plaatsen. Inmiddels is dat ook gebeurd. Hopelijk heeft dit bord met als opschrift “doorrijden tot verkeerslicht” wel effect. Het oude, nu overbodige bordje, hebben ze laten hangen. Niet logisch want op dit bord staat weer een ander opschrift. Blijft dus verwarrend.

De Dorpsraad blijft echter de vinger aan de pols houden en als nieuwe bord geen effect heeft trekken we weer aan de bel.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Dromen over wonen

Is uw huis eigenlijk te groot voor u? Wilt u (over een tijdje) een levensbestendige woning waar u uw verdere leven kunt blijven wonen? Wilt

Lees verder »