Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Detectielussen ook voor motoren?

Detectielussen ook voor motoren?

Detectielussen ook voor motoren?

Het is een verademing dat de detectielussen ervoor zorgen, dat de verkeerslichten bij de brug meteen (indien mogelijk) op groen springen, als we daar aan komen rijden. Je moet dan wel tot de stopstreep rijden. Gelukkig hebben steeds meer mensen dat in de gaten. Vorige week sprak me een motorrijder aan die aangaf dat deze lussen niet werker voor zijn motor. Daarvoor hebben we de gemeente ingeschakeld. Zij zijn op onderzoek gegaan. De ambtenaar schreef:

Ik zal in de loop van de week kijken naar de detectie van de motorrijders. Ik rijd zelf motor, maar uit ervaring weten we dat de moderne motoren veel minder staal bevatten dan mijn oude BMW en dus ook anders reageren, daarom zal ik e.e.a. testen met de scooter, die een vergelijkbare staalwaarde heeft als de moderne motoren.

De detectielussen reageren dus op het staal van het voertuig. De ambtenaar heeft zijn woord gehouden want even later mailde hij ons:

Ik heb zojuist alle lussen getest met mijn scooter en allen werken perfect.

Kijk, zo weten we ook weer hoe dat werkt! Beste ambtenaar, hartelijk dank voor de medewerking en als het nog niet werkt met de motor, zou ik wat staal meenemen….. :)

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Geld nodig voor goed idee?

De ideeën voor de Burgerbegroting kunnen weer ingediend worden. Vorig jaar heeft Janneke Maessen heeft vorig jaar ervoor gezorgd dat er de komende jaren mooie

Lees verder »
Veiligheid

Overlast werkzaamheden brug

Vanmiddag overleg gehad met Gemeente en Rijkswaterstaat: de chauffeurs voor Sibelco zijn (en worden) aangesproken op hun rijgedrag: het feit dat er in de Pasestraat

Lees verder »