Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Detectielussen ook voor motoren?

Detectielussen ook voor motoren?

Detectielussen ook voor motoren?

Het is een verademing dat de detectielussen ervoor zorgen, dat de verkeerslichten bij de brug meteen (indien mogelijk) op groen springen, als we daar aan komen rijden. Je moet dan wel tot de stopstreep rijden. Gelukkig hebben steeds meer mensen dat in de gaten. Vorige week sprak me een motorrijder aan die aangaf dat deze lussen niet werker voor zijn motor. Daarvoor hebben we de gemeente ingeschakeld. Zij zijn op onderzoek gegaan. De ambtenaar schreef:

Ik zal in de loop van de week kijken naar de detectie van de motorrijders. Ik rijd zelf motor, maar uit ervaring weten we dat de moderne motoren veel minder staal bevatten dan mijn oude BMW en dus ook anders reageren, daarom zal ik e.e.a. testen met de scooter, die een vergelijkbare staalwaarde heeft als de moderne motoren.

De detectielussen reageren dus op het staal van het voertuig. De ambtenaar heeft zijn woord gehouden want even later mailde hij ons:

Ik heb zojuist alle lussen getest met mijn scooter en allen werken perfect.

Kijk, zo weten we ook weer hoe dat werkt! Beste ambtenaar, hartelijk dank voor de medewerking en als het nog niet werkt met de motor, zou ik wat staal meenemen….. :)

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Dromen over wonen

Is uw huis eigenlijk te groot voor u? Wilt u (over een tijdje) een levensbestendige woning waar u uw verdere leven kunt blijven wonen? Wilt

Lees verder »