Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Kasteel Borgharen via Prof Timmers op L1

Kasteel Borgharen via Prof Timmers op L1

Kasteel Borgharen via Prof Timmers op L1

Van prof.Timmers is een documentaire gemaakt op L1 vanwege de plaatsing van zijn urn in een nis in Kasteel Borgharen. Zef Timmers, beter bekend als prof. dr. J.J.M. Timmers was een Nederlands kunsthistoricus. Timmers was in Nederland dé specialist op het gebied van de Maaslandse kunst. Hij was onder meer hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en de Jan van Eyck Academiein Maastricht, conservator van Museum Het Land van Sittard en het Aartsbisschoppelijk Museum in Utrecht, en directeur van het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Via Pierre Bastings kregen we onderstaande berichtgeving:

Op zondag 3 september is de urn met de as van Prof Timmers geplaatst in een speciale nis in kasteel Borgharen, waar Timmers van 1946 tot 1949 de bewoner was; velen van jullie waren daarbij aanwezig.

Bart Hölscher heeft die zondag opnamen gemaakt van het plaatsen van de urn in combinatie met beelden van kasteel Borgharen.

Deze beelden zijn komend weekend te zien op L1 tv, ze zijn als proloog toegevoegd aan de documentaire ‘Het Grote Publiek moet weten wat hier te koop is”.

Deze documentaire is gemaakt door Bart Hölscher in 2007 bij gelegenheid van de viering van de 100ste geboortedag van Timmers.

De beelden worden ondersteund met gesproken fragmenten van teksten die Timmers schreef over zijn toenmalige woonplaats.

L1 TV zal de documentaire met de nieuwe proloog komend weekend van 23 /24 september (her)uitzenden op:

Zaterdag 23 september 18:00 uur, in het programma ‘Limburg Doc’ en

Zondag 24 september om 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...