Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Laatste update hefdeur keersluis

Laatste update hefdeur keersluis

Laatste update hefdeur keersluis

Via Jelle Kieboom (omgevingsmanager van realisatie keersluis) hebben we het laatste nieuws gekregen rondom de hefdeur van de keersluis en de verwachting wanneer het (fiets- en auto(verkeer weer hun normale weg kan volgen. Hij schrijft:

Afgelopen vrijdag 7 Juli rond 12.00 uur is de nieuwe hefdeur, die in November 2016 is geplaatst, spontaan gaan zakken. De deur is daarbij schuin tussen de twee heftorens komen te hangen, gedeeltelijk in het water. Het Julianakanaal is sindsdien gestremd voor de scheepvaart. Zowel de aannemer als Rijkwaterstaat zijn vrijdag dag en nacht druk aan het werk om het op te lossen.

Aannemer BESIX-REBEL heeft op zaterdag voor een drijvend kraanponton en mobiele kranen gezorgd. Na intensieve analyses zijn de hijsplannen vastgesteld, zodat gisteren (zondag 9 Juli) de hefdeur horizontaal kon worden gehesen en de op de drempel in het water kon worden neergezet. Momenteel verkeert de sluis dus in de gesloten toestand, zoals ten tijde van hoogwater. De deur en bewegingswerken zijn geïnspecteerd. De cilinders die de deur aandrijven zijn zwaar beschadigd en worden afgevoerd. Ze worden onderzocht om de oorzaak van de zakking te bepalen.

Vandaag maandag 10 Juli, zijn de cilinders uit de torens gehesen en in het begin van de avond wordt er gestart met het hijsen van de hefdeur. Deze wordt aan de ophangbalken van de torens gehangen. De verwachting is dat de vaarweg dinsdagochtend om 6 uur weer vrijgegeven kan worden voor de scheepvaart.

Tijdens het hijsen van de deur zullen de verkeersbrug en het jaagpad aan de westzijde van het kanaal worden afgesloten. Dit is noodzakelijk in verband met de veiligheid.

We verwachten dat later op de avond, als de deur is geplaatst, de verkeersbrug weer open gesteld kan worden. Het jaagpad zal naar verwachting in de loop van dinsdag weer opengesteld kunnen worden.

Met vriendelijke groet,

Jelle Kieboom

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Dromen over wonen

Is uw huis eigenlijk te groot voor u? Wilt u (over een tijdje) een levensbestendige woning waar u uw verdere leven kunt blijven wonen? Wilt

Lees verder »