Maasparadox met mensen uit Itteren

Hoe gaat het de komende tijd uitzien en wat zeggen wijzelf daarover? Allerlei mensen hebben daar een mening over. Vanaf 5 november is een tetoonstelling in de Timmerfabriek in Maastricht waar drie mensen van Itteren hebben meegewerkt: Connie Dolmans, Peter Schols en Joop Verhulst. Zij hebben van alles ingesproken dat gebruik wordt op deze tentoonstelling. Nieuwsgierig geworden? Ga naar de Timmerfabriek. Hieronder staat nog een stukje over deze Maasparadox:

Maasparadox is een op onderzoekstentoonstelling die in kaarten en infographics laat zien hoe de Maasregio de komende decennia mogelijk zal veranderen. Maasparadox onderzoekt en verkent de regio naar de manieren waarop bewoners, ontwerpers en kunstenaars omgaan met de klimaatverandering in het verleden, nu en in de toekomst. Dit wordt benaderd vanuit drie paradoxen: de bron en afvoer, overvloed en schaarste, grens en verbinding.

Verschillende kunstenaars, ontwerpers en bewoners zijn uitgenodigd om parallel aan elkaar te werken aan projecten en verhalen te delen over hoe mensen omgaan met klimaatverandering op een dagelijkse basis. Maasparadox hoopt inzicht te geven in hoe lokale culturele betrekkingen een rol kunnen spelen om de grote toekomst vraagstukken in tijden van klimaatverandering te kunnen beantwoorden.

De tentoonstelling Maasparadox opent medio oktober haar deuren.

In samenwerking met: Ursula Biemann, Maider Lopez, M.I.A., Ivan Henriques, Monadnock, Untold Stories, Roderik Rotting, Klaas Burger, Design Academy Eindhoven (Carla Zimmermann, Doeke van Nuil, Mark Henning), University of Maastricht (Eleanor Scott, Xinyi Ma, Sarah Norodom), bewoners uit Borgharen en Itteren.