Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Ontwikkelingen waterkrachtcentrale Borgharen

Ontwikkelingen waterkrachtcentrale Borgharen

Ontwikkelingen waterkrachtcentrale Borgharen

Afgelopen dinsdag 14 februari 2017 heeft de zitting plaatsgevonden aangaande de geplande WKC-Borgharen. De meervoudige kamer in Utrecht behandelde die zaak. (Interessante info is te vinden op www.sportvisserijnederland.nl onder Waterkrachtcentrales.) Ludo Spronck van Borgharen (en fervent sportvisser) was erbij en heeft het volgende verslag gemaakt:

Zitting bijgewoond, ook informeel contact gehad met eisers en verweerders. Neem dat gerust ter harte: ik heb als enige met beide partijen “handen geschud”. Met Anton van der Boom (initiator WKC) is afgesproken “we houden contact” en daar hielden we ons beiden aan. We verschillen enorm van mening en kunnen mekaar vreten, maar dit vind ik aandoenlijk mooi, zelden gezien, voorbeeldwaardig, democratie ten top, waarvan akte.

Mijn inschatting is echter dat de WKC nu toch echt afgeschoten is.

Uitspraak in principe over 6 weken, maar gezien de “complexiteit” over maximaal 12 weken. Uit die informele gesprekken begreep ik o.a. dat de benodigde NBW-vergunning van Provincie Limburg pas ingediend wordt na uitspraak aangaande deze zitting, mits die “positief” uitvalt voor de vergunning aanvrager. Lekker makkelijk.

Da’s (CDA-) Limburg. Je zult er maar wonen….

Maar dat houdt ook weer in dat, MOCHT de Provincie tot indiening komen, dat daar OOK weer via de rechter op gereageerd kan en zal worden. Makkie om te winnen lijkt me.

Gisteren ging het over de Waterwet (“Rijksvergunning”) en de Provincie gaat over de Natuurbeschermingswet-vergunning (NBW). Het winnen van een beroep tegen EEN van die twee vergunningen is al afdoende om de WKC-bouw ongrondwettig te verklaren.

Lijkt me dus raar als niet nu al vooruitlopend gezegd mag worden: nog ff en dan is het definitief CASE CLOSED !!!

Mvg

Ludo

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Verkeer & openbaar vervoer

Op de hoogte blijven van de brug

Rijkswaterstaat wil de inwoners van Itteren en omstreken op de hoogte houden welke werkzaamheden gepland zijn omtrent de brug. Enerzijds heeft RWS een aparte plek

Lees verder »
Foto galerij

Foto’s optocht

Jo Smeets heeft maandagmiddag een mooie fotoreportage gemaakt van onze veelgeprezen optocht. Dankjewel Jo.

Lees verder »
Foto galerij

Vreigeleir oplaote

Carnavalszondeg weurt trediesiegetrouw de Vreigeleir opgelaote. De herinneringe zitte in de kop, de foto’s heet Jo Smeets gemaak.

Lees verder »