Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Recreatievijver

Recreatievijver

Recreatievijver

30 augustus heeft overleg plaatsgevonden tussen vertegenwoordigers van Itteren en Borgharen met Consortium Grensmaas, Vereniging Visstandverbetering Maas en gemeente Maastricht, inzake de recreatievijver.

De voornaamste punten uit dit overleg.

Na de bouwvak is men begonnen met de aanleg van de voetpaden. Verwachting is dat werkzaamheden eind eerste week van september zijn afgerond. De voetpaden worden 1,5 tot 2 meter breed en men kan dan helemaal rond de vijver lopen. Daarnaast komt er nog een vlonderbrug,twee peilschalen en een nieuwe duiker in de Kanjel zodat deze gemakkelijk overgestoken kan worden. Ook worden er een aantal parkeerplaatsen met doorgroeistenen aangelegd. Er wordt verder een informatiebord geplaatst met relevante omgevingsinformatie.

Op 13 oktober wordt de vijver om 16.00 uur, in aanwezigheid van de wethouder, feestelijk geopend. Tegelijkertijd zal de visvereniging dan een honderdtal vissen uitzetten.

Inmiddels is geconstateerd dat de vijver ook regelmatig bezocht wordt door personen die er eigenlijk niks te zoeken hebben. Er is sprake van overlast en er wordt waarschijnlijk ook drugs gebruikt. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn en er is door Dorpsraad al contact gezocht met de wijkagent en de gebiedsgebonden medewerker van de afdeling handhaving van de gemeente. Er zal nog een formeel verzoek richting gemeente gaan om de zaak in de gaten te houden en eventueel handhavend op te treden.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Dromen over wonen

Is uw huis eigenlijk te groot voor u? Wilt u (over een tijdje) een levensbestendige woning waar u uw verdere leven kunt blijven wonen? Wilt

Lees verder »